Vinderen af Årets Idrætsforening har 11 svømmehold og 29 gymnastikhold - plus medlemsfremgang

Torsdag aften var tre idrætsforeninger i Varde Kommune med i opløbet om at blive Årets Idrætsforening i DGI Sydvest.

Jane Locht, formand for Varde Gymnastikforening, modtag torsdag aften hæderen som Årets Idrætsforening i DGI Sydvest. Det skete ved årsmødet.

DGI Sydvest kårede torsdag aften Årets Idrætsforening, og der var ikke mindre end tre foreninger fra Varde Kommune med i opløbet: Boldklubben Vestkysten, Varde Cykelklub og Varde Gymnastikforening. Alle tre sad med til årsmødet, hvor vinderen blev offentliggjort.

Det blev gymnastikken - og faktisk også svømningen, der vandt. For Varde Gymnastikforening fik nemlig prisen for blandt andet at tage svømning med blandt tilbuddene, da Vardes svømmeklub var lukket.

- I sommeren 2021 stod Varde uden en svømmeklub. Der var vand i bassinet og både børn og voksne, som gerne ville gå til svømning, siger formand Jane Locht i den video, som DGI Sydvest har produceret, før der skulle stemmes på en af de tre finalister.

Derfor var det oplagt for foreningen at oprette en svømmeafdeling.

Varde Gymnastikforening har haft en medlemsfremgang på 40 procent og har nu 950 medlemmer. Derudover har foreningen taget flere nye initiativer. Blandt andet stolegymnastik i Medborgerhusets lokaler, ligesom Varde Gymnastikforening har været med til at anlægge en krolfbane i Arnbjerganlægget. 

I sommeren 2021 stod Varde uden en svømmeklub. Der var vand i bassinet og både børn og voksne, som gerne ville gå til svømning.

Jane Locht, Formand for Varde Gymnastikforening

Varde Gymnastikforening modtager nu 10.000 kroner efter kåringen torsdag aften.

Varde Cykelklub blev nummer to, mens Boldklubben Vestkysten fik en tredjeplads. Det var kun én stemme, der adskilte de to.