eSport i DGI Sydvest

DGI Sydvest støtter udviklingen af eSport i vores område, og både medarbejdere og frivillige arbejder for at integrere eSporten i foreningslivet.

Vi engagerer os i eSporten, fordi vi vil:

  • Støtte vores medlemsforeninger i at imødekomme et behov hos en ny gruppe af potentielle medlemmer
  • Støtte eksisterende fællesskaber i demokratisk foreningsdannelse
  • Fremme en sund og bæredygtig kultur i eSporten

eSporten er et godt match for de frivillige idrætsforeninger, fordi foreningen får nye medlemmer med nye kompetencer, der bringer friske perspektiver med ind i foreningen.

Foreningerne bliver en ramme for gamerne, hvor de får et socialt fællesskab omkring deres sport. I foreningerne er der uddannede instruktører, der har fokus på at dygtiggøre spillerne inden for deres foretrukne spil, samtidigt med at de har fokus på sammenhængen mellem kroppen og hovedet.

Vil du gerne høre mere om mulighederne for at starte med eSport i din forening, så kontakt vores eSportskonsulent Alexander Storm Panduro for at høre mere. Vi kan hjælpe med opstart, rådgivning omkring indkøb/faciliteter og netværk til andre foreninger i samme situation.

Fokus på uddannelse

Sammenhængen mellem krop og hoved og det deraf følgende behov for fysisk aktivitet ved siden af eSporten er et af de områder, hvor vi i DGI vil give både udøvere og deres instruktører inspiration og ny viden. 

Det sker blandt andet gennem en instruktøruddannelse, som er et resultat af et samarbejde med eSport Danmark og Dans Firmaidræt. Instruktøruddannelsen har fokus på de forskellige muligheder for at inkludere bevægelse i træningen omkring eSport. Læs mere om uddannelsen her

I DGI Sydvest har vi også mulighed for at udbyde kortere kurser med fokus på fx rollen som instruktør og sammensætning af træningslektioner i udvalgte spil. 

Overblik over eSporten

Igennem de sidste måneder har vi på kontoret arbejdet på at lave et samlet overblik over eSports aktører i vores område og resten af landet. Det er blevet til et virtuelt kort, som også Gaming.dk og andre aktører har delt. Se kortet her

De frivillige kræfter

Vi har samlet en kompetencegruppe er eSport-entusiaster fra vores landsdel, og de arbejder sammen om at skabe både mesterskaber og kortere instruktøruddannelser.