Godt nyt til foreningslivet i Struer Kommune: 25-års reglen er afskaffet

Byrådet i Struer Kommune har nu afskaffet 25-års reglen, således at foreninger med voksne medlemmer slipper for træk i det kommunale lokaletilskud.

Formanden for DGI i Vestjylland, Per Østergaard (t.v) og formanden for kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune, Lars Møller Pedersen (S). Foto: Struer Kommune

Struer Kommune
Det har tidligere ikke været hensigtsmæssigt for visse foreninger og deres aktiviteter, at have medlemmer over 25 år, men det er nu ændret i takt med, at Struer Kommune har valgt, at afskaffe den omstridte 25-års regel.

25-års reglen har gjort, at foreningernes aktiviteter målrettet medlemmerne over 25 år, ikke har kunne opnå samme lokaletilskud, som de aktiviteter der har været målrettet medlemmerne under 25 år. I sin tid var formålet, at understøtte aktiviteter og faciliteter for børne- og ungdomsarbejde – altså aktiviteter for børn og unge under 25 år. 

Nu er der ikke længere forskel på om man er ung eller gammel, og det skal være med til, at booste hele foreningslivet i Struer Kommune - specielt efter corona.
DGI Vestjylland står klar med masser af viden og fagfolk inden for idrætsforeningsområdet, der kan understøtte kommende initiativer med råd og vejledning.

Det er meget glædeligt, at Struer Kommune afskaffer 25-års reglen. Kommunen kender deres borgere og spirene i foreningslivet, hvilket kan gavne vores samarbejde om at stimulere flere aktiviteter til gavn for borgerne. Vi længes efter hverdagen på den anden side af corona, og jeg tror, at alle for tiden mindes om vigtigheden af vores fællesskaber.

Per Østergaard, formand for DGI Vestjylland

Struer Kommune er blevet Bevæg dig for livet-kommune
Afskaffelsen af 25-års reglen ligger fint i tråd med, at Struer Kommune netop har indgået et partnerskab med DGI og DIF om at blive Bevæg dig for livet-kommune, hvor det overordnede mål er, at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.

Læs meget mere om Bevæg dig for livet på dette link.