360 kilometer er ingen afstand når tradition skal vedligeholdes

Pokalerne er ikke målet med den lange tur til Ringkøbing Fjord for tyske FC Ulzburg – det er den gode oplevelse. Derfor er North Sea Football Cup efterhånden en tradition i den slesvig-holstenske klub.

Det er tredje gang, at FC Ulzburg tager turen til Ringkøbing, for at deltage i North Sea Football Cup.

North Sea Football Cup har kun eksisteret siden 2019, men stævnet har allerede flere faste deltagere – og en af dem kommer langvejs fra. De har faktisk en køretur på 360 kilometer.

Det er FC Ulzburg, som hører hjemme nord for Hamborg, der har taget turen to gange før – i 2019 og 2021 – og som til pinse igen krydser den dansk-tyske grænse for at deltage i North Sea Football Cup.

Men hvorfor tage den lange tur nordpå? Det tog DGI Vestjylland en snak med FC Ulzburgs Jan Faxe Jakobsen om.

Børnenes første udenlandsstævne

I 2019 havde FC Ulzburg ét hold med i U12-rækken og de havde endda lokket et andet tysk hold, SG LTW fra Wittenborn, med til Ringkøbing. I 2020 måtte de blive hjemme grundet corona, men i 2021 vendte Ulzburg tilbage med ét hold.

Denne gang tager to U12-hold afsted til stævnets tredje udgave, og forventninger er allerede høje.

”Det er første gang, at de er afsted til et udenlandsk stævne, så det glæder de sig meget til”.

Nogle af spillerne har noget af bygge forventningerne på. Flere af dem var nemlig med sidste år, og de glæder sig til gensynet.

”Det ene af holdene var med sidste år, og der er en del gengangere fra det hold. De glæder sig helt utrolig meget til det”, lyder det fra Jan Faxe Jakobsen i et telefoninterview en formiddag i sidste uge.

Det handler om meget mere end fodbold

Fodbolden er ikke det eneste, som både spillere og trænere ser frem til – alt det rundt om fylder mindst ligeså meget. 

”Det er et sted og en rejse alene, hvor man er sammen som fodboldhold, og som har svejset holdet rigtig godt sammen. Man gør lidt mere for hinanden og tænker lidt mere på hinanden.”

”Det er mest at komme væk hjemmefra og være sammen om at tage et sted hen og få en samlet oplevelse. Alle faktorer spiller ind – et andet land, fjorden, Vesterhavet – tingene rundt om fodboldbanerne er ligeså vigtige som selve kampene, hvor det selvfølgelig også er sjovt at spille mod udenlandske hold.”

Gode oplevelser er ikke kun forbeholdt førsteholdet

For Jan Faxe Jakobsen er det vigtigt, at alle spillere i klubben får gode oplevelser – også dem som ikke er den næste Thomas Müller eller Toni Kroos.

”Målet er at give de spillere, der ikke er topspillere, en oplevelse. For ellers drejer det sig for de fleste klubber om deres førstehold, også i juniorrækker. Vi vil også give dem, som ikke spiller så god fodbold, en god oplevelse”, udtalte Jan Faxe Jakobsen og fortsatte:

”Vi tager ikke de bedste spillere med. Vi har udvalgt den her årgang, fordi vi synes det er godt match med det spillerniveau de har på det tidspunkt. Samtidig er det en stor oplevelse.”

En stor oplevelse venter forhåbentlig FC Ulzburg og de 30 andre hold, som allerede har tilmeldt sig stævnet, som foregår 3.-5. juni i Ringkøbing.