Åbent hus i trækronerne

Klatrevæggen blev skiftet ud med træer, da Vestjysk Klatreklub med midler fra ImpulsPuljen inviterede børn og unge til åbent hus.

Emilie Ludvigsen sørger for, at gæstens klatretur foregår som den skal.

Det vrimlede med aktivitet i træerne på slagterigrunden i Holstebro 30. august. Til dagligt lever træerne en isoleret tilværelse, men denne dag var fugle udskiftet med børn og unge, som ville prøve klatring af til åbent hus arrangeret af Vestjysk Klatreklub.

Normalt hører klubben til i den lille by Hjerm mellem Struer og Holstebro, men til dagens anledning var de kørt sydpå til sidstnævnte by for at vise idrætten frem for nysgerrige børn og unge.

Her fik de besøgende under kyndig vejledning fra klubbens instruktører lov til at prøve klatring af. De erfarne klatrere havde allerede lavet banerne i træerne – nu var det op til gæsterne at udfordre balancen, overblikket og koordinationen på vej mod toppen.

Kickstart på sæsonen

Meningen med arrangementet var, at synliggøre klubben og klatring overfor potentielle medlemmer. For at kunne afholde åbent hus havde klubben med Emilie Ludvigsen i spidsen søgt ImpulsPuljen.

Klubben fik pengene og brugte dem bl.a. på nyt sikkerheds- og klatreudstyr. Tidligere har klubben måtte afvise nye medlemmer pga. manglende udstyr, men med nye hjelme, reb og seler kan endnu flere nu klatre med. Til åbent hus lagde mange vejen forbi, og Emilie Ludvigsen var glad for, at klubben efter lang tids planlægning kunne vise sig frem:

”Det er rart, at det endelig er sket. Det er lige op til sæsonstart af vores klatrehold, så vi håber, at der kommer nye ind”, lød det fra Emilie Ludvigsen, da DGI Vestjylland besøgte arrangementet.

Vestjysk Klatreklub har i denne sæson fået flere medlemmer.