Ringkøbing Landbobank og DGI Vestjylland giver tre unge 10.000 skulderklap

Hvert år til DGI Vestjyllands årsmøde plejer Ringkøbing Landbobank at uddele Årets Ungepris og en check på 10.000 kr. til en ung under 25 år, der har gjort et ekstraordinært arbejde i sin forening. Men inden 2017 udgaven af DGI Vestjyllands årsmøde var det besluttet, at prisen i år skulle deles mellem de tre nominerede unge ildsjæle.

Der var stor jubel, da navnet Christian Laustsen, blev råbt op som modtageren af Årets Ungepris 2017 under DGI Vestjyllands årsmøde i sidste uge.

Et helt U10 håndboldhold og deres forældre fra Hogager GF havde pakket bilerne og var kørt den lange vej fra Skave til Tarm, for at heppe på holdets træner Christian Laustsen, som de sammen havde indstillet til Årets Ungepris 2017.

Det havde de af den årsag, at de mener, Christian gør en kæmpe forskel i netop deres forening, og at han ydermere bidrager med en stor frivillig indsats til fordel for hele lokalsamfundet. I en alder af bare 18 år blev han nemlig valgt ind i bestyrelsen for Hogager GF, der er den lokale udbyder af håndbold i Hogager -  og Skave området, hvor han selv spiller håndbold. Derudover er han også træner for U10 pigerne i Hogager GF samt guitarist i det lokale band til Hogager Marked. Han har ligeledes bidraget med en stor frivillig indsats i forbindelse med opførelsen af det nye multihus i Skave, hvilket han til stadighed bidrager med – nu er det dog som IT ansvarlig, stoleopsætter, opvasker og meget andet.

Derfor blev Christian indstillet til Årets Ungepris 2017

 ”Udover at være træner for vores piger er Christian utrolig hjælpsom og altid rede til at give en hånd med til lokale arrangementer og aktiviteter. Han er ikke bange for at tage initiativ, og han fortjener om nogen, at få et skulderklap for sin indsats og for at være rollemodel for de unge spillere. Derfor er jeg rigtig glad for, at det blev ham, der blev modtageren af prisen”, fortæller en glad Henny Hedegaard Jensen, der på vegne af sig selv og de andre forældre til U10 pigerne, havde indstillet Christian til Årets Ungepris 2017.

 

Kort efter at Christian modtog Årets Ungepris, udtalte han:

”Uha, det var fedt - og sikke dog et skulderklap at få! Men jeg gør jo altså kun det her, fordi jeg synes, det er vildt sjovt, og fordi jeg simpelthen får det så godt af at hjælpe der, hvor jeg kan”, siger han, mens han kigger smilende over på en flok håndboldtøser der fjoller rundt. ”Det giver mig bare så meget energi at være sammen med de her skøre tøser. Så hver gang vi træner, får jeg bare lyst til at give dobbelt så meget tilbage”, fortsætter en stolt Christian Laustsen.

 

Sikke dog et skulderklap at få! Men jeg gør jo altså kun det her, fordi jeg synes, det er vildt sjovt, og fordi jeg simpelthen får det så godt af at hjælpe der, hvor jeg kan

Christian Laustsen

Flere indstillet til prisen end tidligere

I alt var der 14 Vestjyske foreninger, der havde indstillet én eller to af deres unge, der gør en mærkbar forske samt ydet en ekstra indsats i netop deres forening.

”Som ung er det måske ikke altid det frivillige foreningsarbejde, der kommer først. Det at blive indstillet er en måde hvorpå foreningerne kan vise de unge, at de virkelig bliver værdsat, og der sættes pris på de mange timer, de unge ligger i netop deres forening – Så det at blive indstillet til prisen er et kæmpe skulderklap i sig selv”, fortæller Frank Mosgaard, direktør DGI Vestjylland.

”Det var en svær beslutning at udvælge de tre kandidater, der skulle nomineres til Årets Ungepris 2017, da feltet bare var så stærkt i år. Derfor var det faktisk nødvendigt med flere øjne til at vurdere, hvem de tre nominerede skulle være”, fortæller Ida Liebach Rasmussen der er foreningsudviklingskonsulent hos DGI Vestjylland og primusmotor for dette års uddeling af prisen

Ingen af de nominerede gik tomhændet hjem

Udover modtageren af Årets Ungepris 2017 og de medfølgende 5.000 kr., der blev doneret at Ringkøbing Landbobank, fik de to andre nominerede, Christina Meyer og Jacob Eiler Pilgaard, heller ikke lov til at gå tomhændet hjem. De modtog nemlig begge 2.500 kr., ligeledes doneret af Ringkøbing Landbobank, som tak for deres store indsatser i henholdsvis Højmark Gymnastik Forening og Langhøj KFUM Gymnastik.

 

Christina Meyer fra Højmark Gymnastik Forening

Christina blev nomineret af Højmark Gymnastik, fordi hun udover at være gymnastiktræner for flere lokale hold, allerede i en tidlig alder startede op i gymnastikudvalget, hvor hun bl.a. blev kursusansvarlig og senere næstformand. Samtidig er hun selv aktiv på rep-holdet og en nærmest uundværlig hjælp til årets tilbagevendende byfest.

”Det har været en gave at have hende i foreningen, fordi hun har bidraget til udvalgsarbejdet med stor iver og entusiasme, hvilket har været til stor inspiration for mange af byens øvrige unge mennesker. Vi kan kun sige, at hun har løftet både udvalgsarbejde og trænergerning til UG med pil op”, fortæller Andrea Jørgensen, formand for gymnastikudvalget i Højmark Gymnastik Forening.

”Jeg er bare vildt beæret over at være blevet nomineret, og de to andre er bare så seje. Det er sådan en fin gestus, at man på den måde anerkender det frivillige arbejde, vi unge laver”, fortæller en glad Christina Meyer. Hendes stolte og rørte mor, Jette Meyer, er af samme holdning: ”Tænk sig, at man kan få en pris ”bare” for at gøre det, man virkelig brænder for – det er da flot”.

Jacob Eiler Pilgaard fra Langhøj KFUM Gymnastik

Udover at være springtræner for fire gymnastikhold i sin fritid og at være med i flere idrætsprojekter i lokalområdet er Jacob Eiler Pilgaard også én af flere trænere til foreningssport, hvor Langhøjskolens indskolingselever stifter bekendtskab med foreningssport i skoletiden.

”Jacob er en god ambassadør og ildsjæl for Langhøj KFUM´s IF og for gymnastikken. Han brænder for at give børn glæde ved at dyrke sport. Han er et stort forbillede for børn og unge mennesker i lokalområdet, det være sig såvel i hallen til gymnastik eller på fodboldbanen eller til andet sport”, udtaler Dorthe Lehn Stephansen, der er formand for Langhøj KFUM Gymnastik.

”Det er en flot ting at blive værdsat og nomineret for det, man laver, men jeg gør det kun for min egen skyld, for jeg synes det er så sjovt at være sammen med børnene – de giver mig masser af glæde og energi” fortæller Jacob Eiler Pilgaard, der er indstillet af Langhøj KFUM Gymnastik.

Gældende for alle tre nominerede er, at det frivillige arbejde altid har ligget i generne. Det var tre stolte og rørte mødre bevis på, da de hver især kunne fortælle, at de og deres mænd ligesom deres børn, også altid har været involveret i det frivillige foreningsarbejde i deres lokalområde.