Ungeprismodtagere hyldes til årsmøde

DGI Vestjylland og Ringkjøbing Landbobank uddeler Årets Ungepris. Ligesom de sidste to år deles prisen mellem tre unge ildsjæle, der har gjort en stor forskel i og omkring foreningslivet det forgange år.

Fra venstre ses Patrick Jul Gissel, Thea K. Mikkelsen og Nanna S. Bjerregaard

Årets Ungepris uddeles traditionen tro til DGI Vestjyllands årsmøde, og igen i år er der kommet mange, flotte indstillinger, der bevidner, at der findes masser af unge mennesker, der brænder for deres forening eller klub og gør en helt særlig indsats.

”Vi har modtaget mange varme indstillinger, og det har været utrolig svært at vælge tre ud, da alle indstillede er værdige og fortjener et ekstra skulderklap. Der var dog tre, der skilte sig lidt ud fra mængden, og vi har glædet os til at fortælle dem den gode nyhed,” fortæller John Korsholm, udvalgsmedlem i DGI Vestjyllands politiske ledelse.

De tre ildsjæle modtager foruden æren en pris på samlet 10.000 kr, som fordeler sig på 1 x 5.000 kr og 2 x 2.500 kr. De tre modtagere blev for nylig overrasket ude i deres klubber og foreninger, hvor indstillerne havde gjort sig stort umage med at holde prismodtagerne uvidende om overraskelsen, og til årsmødet 27. marts vil de få endnu en hyldest, hvor det også afsløres, hvordan præmiesummen fordeler sig.

Thea Kvistgaard Mikkelsen fra Hover U & I

Thea K. Mikkelsen blev nomineret af Hover Ungdoms- og Idrætsforening, fordi hun udover at være mangeårig træner på foreningens børnehold i fodbold og gymnastik og altid melder sig, når opgaver skal løses, så påtog hun i 2017 ansvaret som formand for gymnastikudvalget.

”Jeg beundrer Thea for hendes energi, mod og tilgang til opgaverne. Den kraft og det lys, Thea har, er på ingen måde noget, alle er i besiddelse af, og jeg tager i den grad hatten af for vores sprudlende, idérige og ansvarsfulde Thea,” siger Tove Dohn, formand i Hover U & I.

Thea K. Mikkelsen blev overrasket til Hover U & I’s forårsopvisning med beskeden om, at hun var blandt de tre modtagere af ungeprisen, og hun fik et kæmpe bifald fra hallens tilskuere.

Jeg blev meget overrasket og er helt vild stolt og glad over anerkendelsen. Det er jo noget, jeg gør, fordi jeg har lyst til det

Thea K. Mikkelsen, Hover U & I

”Jeg blev meget overrasket og er helt vild stolt og glad over anerkendelsen. Det er jo noget, jeg gør, fordi jeg har lyst til det. Jeg synes, det er spændende og sjovt at have ansvar, og så kan jeg godt lide at træne børnene,” fortæller 23-årige Thea K. Mikkelsen, der bor i Hover, men læser til pædagog i Holstebro til daglig.

Thea K. Mikkelsen modtager den største pris på 5.000 kr for sin flotte indsats i Hover U & I.

Patrick Jul Gissel fra Skjern Badmintonklub

I Skjern Badmintonklub har de haft en medlemsfremgang på adskillige badmintonspillere på deres to ungdomstræningshold. Dette skyldes blandt andet Patrick Jul Gissel, der er træner på holdene, og hvis indstilling og gode humør smitter af på de unge mennesker. Derudover så cykler Patrick J. Gissel fra Aadum, hvor han bor, til Skjern hver gang, der er træning, eller når klubben afholder et arrangement, og det sætter klubbens formand Johnny Andersen stor pris på.

”Jeg har enorm respekt for det store frivillige arbejde, Patrick lægger i klubben. Patrick begyndte i en sen alder at spille badminton, men efter blot seks måneder tilbød han sin hjælp som træner og har været på flere kurser i den forbindelse. Han er vellidt blandt alle og gør meget for fællesskabet, og jeg er glad og stolt over, at han er modtager af Årets Ungepris 2018, for det fortjener han,” siger Johnny Andersen.

Patrick Jul Gissel er 22 år og går på Tarm Gymnasium til hverdag, og han blev overrasket med prisen til en badmintontræning i klubben.

Jeg kan godt lide at lave noget, hvor jeg kan kombinere sport, samtidig med at jeg udvikler mig, og så er det fedt at være med til at give børnene nogle gode oplevelser

Patrick Jul Gissel, Skjern Badmintonklub

”Det er konge at blive værdsat på den måde, og jeg blev meget overrasket og helt mundlam. Fællesskabet i klubben er rigtig rart, og jeg kan godt lide at lave noget, hvor jeg kan kombinere sport, samtidig med at jeg udvikler mig, og så er det fedt at være med til at give børnene nogle gode oplevelser,” fortæller Patrick J. Gissel.

For sit store engagement i Skjern Badmintonklub modtager Patrick Jul Gissel 2.500 kr. til årsmødet.

Nanna Sønderby Bjerregaard fra Thyholm IF, fodboldafdelingen

Da Nanna Sønderby Bjerregaard skulle overraskes med prisen, måtte både familie og indstiller Anna Høgild, formand i Thyholm IF være ekstra kreative. Nanna S. Bjerregaard bor nemlig i Ringkøbing, hvor hun arbejder, men tager så ofte som mulig turen til Thyholm. Det var meningen, at Nanna S. Bjerregaard skulle overraskes til en fodboldtræning, men da træningen blev aflyst, var gode råd dyre. Men Nanna S. Bjerregaard blev lokket til klubben for at fortælle mere om det store arbejde, hun lægger i FCM klubsamarbejdet, hvor hun er kontaktperson.

”Nanna er meget vellidt blandt alle i klubben, og hun har en helt unik evne til at kunne overskue og nå alt. Hun er kommet i klubben, siden hun var helt lille, både som aktiv og frivillig, og hun har været involveret i et hav af arrangementer i klubben, er ansvarlig for vores Facebookside, og som 18-årig trådte hun ind i bestyrelsen, ” siger Anna Høgild, der sætter stor pris på Nanna S. Bjerregaards engagement.

Jeg er jo kommet i klubben altid og kan rigtig godt lide at være her, så jeg kan slet ikke lade være

Nanna S. Bjerregaard, Thyholm IF

”Jeg havde slet ikke regnet med det her, og jeg er superglad. Jeg er jo kommet i klubben altid og kan rigtig godt lide at være her, så jeg kan slet ikke lade være,” fortæller Nanna S. Bjerregaard.

Nanna S. Bjerregaard modtager 2.500 kr. for sit store frivillige arbejde i fodboldafdelingen i Thyholm IF.