Andres engagement var drivkraften for Lillians frivillighed

Engagement, glæde, passion, og stolthed er de ord som Lillian Mikkelsen bruger til at beskrive menneskerne, som drev hende som formand i Ringkøbing-Skjernegnen.

Der er mange grunde til at være frivillig. For nogle er det lidenskaben for badminton. For andre er det kammeratskabet blandt fodboldtrænerne i den lokale klub. For Lillian Mikkelsen var det alle de passionerede mennesker omkring hende, som var drivkraften for hendes frivillighed. En frivillighed, som bød på 14 år som formand for Ringkøbing-Skjernegnen, og som nu slutter.

I løbet af de mange år har hun set frivilligheden udfolde sig, og netop andre menneskers engagement i deres frivillige arbejde gjorde, at Lillian selv blev ved.

”Glæden og stoltheden i øjnene og ansigterne på de mennesker, der er passionerede i deres arbejde i egnen. Kassereren, der glædestrålende stiller det ene budget op efter det andet, fremlægger regnskabet i store vendinger; Dans-og Musikudvalget der lægger alle deres kræfter i Sej og Sjov feriedans; et gymnastikudvalg, der klarer den ene årsopvisning efter den anden med tusindvis af glade børn og voksne, der gør det bedste de har lært på det store gulv, mens de forsøger at have overskud til at smile til publikum”

Foreningsliv ind med modermælken

Foreningsliv og frivillighed har været en central del af Lillians tilværelse i det meste af hendes liv. Hendes forældre var altid aktive i foreninger, og igennem dem fik hun smag for møder, generalforsamlinger og alt det andet, som hører bestyrelsesarbejde til.

I 2007 var Ringkøbing-Skjernegnen heldige at få glæde af Lillians passion for foreningslivet. Her blev hun hurtigt formand og fik dermed muligheden for at få endnu mere af det bestyrelsesarbejde, som hun holder så meget af. Her fik hun nemlig mulighed for at hjælpe både aktiviteter og mennesker på vej, og dét var lige noget for hende.

”Det at man kan starte noget nyt op, se glade mennesker, der brænder for det de gør, det gør mig så glad”.

”Det er til at blive helt høj over”

I interviewet en flot eftermiddag i juni blev Lillian stillet en hård, på grænsen til umulig, udfordring. Hun skulle sætte ét ord på hendes tid i Ringkøbing-Skjernegnen – ét ord til at beskrive 14 år.

”Engagement”.

”De folk der er i det – det er helt enormt hvad de gør. At se glæden ved dem og hver gang høre dem fortælle om hvad de har lavet siden sidst vi mødtes – det er til at blive helt høj over. Og når man så ser gymnasterne eller folkedanserne på gulvet – jamen de elsker det! De stråler”

Foreningslivet fortsætter som udøver

Lillian og foreningslivet har altid gået hånd i hånd, og selvom hendes tid i Ringkøbing-Skjernegnen nu slutter, så slutter hendes kontakt med foreningslivet ikke. Hun er nemlig startet til golf, og det skal hendes nyligt frigjorte tid bruges på.

Imens fortsætter egnsforeningen det gode arbejde, som Lillian i de seneste mange år har stået i spidsen for.

”Nu vil jeg give stafetten videre til en visionær formand, der vil udvikle egnen”