Badmintonspilleren har gjort sin hobby til levevej

Flemming Kjær's passion for badminton, har ført til at han siden februar har arbejdet som badmintonkonsulent ved DGI Vestjylland og har dermed gjort sin store fritidsinteresse til sit fuldtidsjob.

Flemming Kjær

På opfordring fra forældrene afprøvede han, som så mange andre børn, en del sportsgrene af i sin barndom. Det var først da han fik en ketcher og en fjerbold i hånden, at der var en sport der for alvor gav mening for ham. Det der i særdeleshed tiltalte den purunge Flemming, var at der i badminton var plads til alle - uanset om udøveren blot var der for hyggens skyld eller om man var til eliteniveau. Han var tændt af begge dele, og har efterfølgende lagt et utal af timer på og uden for badmintonbanen - både som udøver, træner og frivillig, hvilket har banet vejen for at hans store passion i dag er blevet hans levevej.

It-manden valgte sporten
Han havde egentligt helt andre planer for fremtiden. Han er nemlig uddannet it-ingeniør i Aalborg. Under uddannelsen oprettede han og to andre studerende et firma sammen, hvor de udviklede og solgte it-systemer under studietiden, blandt andet til Randers Kommune. Det har derfor altid været den retning han skulle gå i – troede han, men efter uddannelsen gik de tre iværksættere hver til sit, og da han ikke kunne slippe sin passion for badminton søgte han og fik en projektstilling i DGI Nordjylland inden for badminton. Samtidig var han træner i forskellige nordjyske klubber. Hans positive indtryk af DGI gav ham mod til at søge stillingen som DGI Vestjyllands nye badmintonkonsulent, hvor han i dag har fået en fast plads på kontoret i Ulfborg.

Et indgående kendskab til badmintonverdenen
Foruden sin fastansættelse i DGI Vestjylland er han i dag både senior- og ungdomstræner i Hadsund Badmintonklub i Nordjylland, hvor han også er ungdomsformand. Han har derfor efterhånden et bredt kendskab til badmintonverdenen. Et af de aspekter ved sporten der især tiltaler ham er at badminton er let at gå til for alle, spillerne kan nemlig hurtigt komme i gang, fordi der som udgangspunkt kun skal to spillere og ikke et helt hold til for at dyrke sporten. Et af højdepunkterne i hans mangeårige arbejde med badminton, er at hjælpe andre til succes. 

Det er helt ubeskriveligt den følelse der opstår, når man fra sidelinjen kan se, hvor meget der kæmpes for at tingene skal lykkes og det så pludselig sker – så går alt bare op i en højere enhed

Flemming Kjær

Han ser det selv som en stor fordel at han kender de mange aspekter i badmintonverdenen. Han ser tingene fra flere vinkler og glæder sig til at gøre brug af sine erfaringer til at hjælpe badmintonforeningerne med at se nye muligheder. 

Jeg brænder for udvikling. Om det er udvikling af sporten, personerne eller foreningerne, så er det et ”drive” for mig, at man sammen kan forandre og skabe nyt gennem erfaringer – enten sine egne eller andres

Flemming Kjær

Han er allerede godt i gang med at tage personlig kontakt til de vestjyske badmintonforeninger, med henblik på at aflægge dem et besøg. Her vil han sammen med foreningerne se på, hvilke gode tiltag der allerede findes og derfra samarbejde om at skabe endnu flere succesoplevelser der forhåbentligt hjælper foreningerne til at få flere medlemmer. 

En vigtig opgave på programmet
Netop flere medlemmer er et vigtigt punkt på dagsordenen. Badminton har nemlig i en lang årrække haft en nedadgående medlemskurve, som både lokalt i Vestjylland og på landsplan endelig er knækket. I 2016 rundede badmintonforeningerne 3.699 medlemmer i DGI Vestjylland, hvilket er en stigning på 0,24%. For at fortsætte den positive udvikling, har han allerede nye tiltag på tegnebrættet.

Et af dem er allerede i fuld gang. Det er er konceptet ”Natminton”, der ikke tidligere har været repræsenteret i DGI Vestjylland. Der spilles badminton i mørke, kun ved hjælp af UV-lys og UV-fjerbolde. Booker man en dag med ”Natminton” sørger han for en instruktør samt opstilling af udstyr. Det eneste foreningen selv skal stå for, er kun en mørkelagt hal og spillerne. Et andet tiltag er foredraget ”Far, Mor og Badminton” der sætter fokus på, hvordan man som forældre på bedste vis hjælper sit barn igennem succes og nederlag. Foredraget afholdes i efteråret og er interessant for alle forældre der har børn der dyrker en individuel sport.

Ligeledes til efteråret sparkes badmintonprojektet ”Vi elsker badminton” i gang. Her får alle deltagende foreninger kr. 3.000,- til at skabe synlighed i lokalområdet via events. Derudover får de deltagende foreninger et fælles kommunikations- og markedsføringskursus. Han er dermed klar til at gå ind i kampen for udvikling af badmintonsporten i Vestjylland, og sammen med foreningerne at få gjort badmintonsporten endnu mere attraktiv for vestjyderne. Han glæder sig derfor til at komme ordentligt i gang som badmintonkonsulent og håber at foreningerne vil tage godt i mod ham.