Bent fra Videbæk har gået sig ud af en depression – nu venter et maraton

Bent Jepsen fylder snart 67 år, men det forhindrer ham ikke i at gå 10 kilometer hver dag. Gåture har været hans vej ud af en depression, han fik for seks år siden, som indebar tonsvis af medicin og en tilværelse, der ikke var misundelsesværdig. I midten af juni venter et maraton i Videbæk.

Fotograf: Maria Tuxen Hedegaard

Du kan ikke fornemme det, når du taler med Bent Jepsen fra Videbæk. Energien stråler ud af den snart 67-årige mand, der for seks år siden blev sat hårdt tilbage af en depression.

For seks år siden blev jeg hårdt ramt af en depression, fik en masse medicin og kunne ikke engang finde rundt i min egen by, Videbæk. Jeg var totalt ude af den

Bent Jepsen

Stille og roligt prøvede Bent at komme i gang med motion for at få det bedre, men blev sat tilbage af en knæoperation, som udfordrede ham yderligere. Han besluttede sig for at blive ved mig at presse sig selv til grænsen, da han ikke ville give op.

”Jeg forsøgte at blive ved med at gå til grænsen. Et år efter knæoperationen kunne jeg gå ordentligt igen, og siden da har det taget fart. Gåture var min vej ud af depressionen, og nu går jeg 10 kilometer hver dag. Det er vigtigt, at man aldrig giver op. Selvom man aldrig 100 % kommer ud af en depression, har gåture gjort en kæmpe forskel for mig,” forklarer Bent Jepsen.

”Jeg har fået hverdagen til at fungere på grund af motion. Ud over at gå 10 kilometer om dagen, cykler jeg ofte om sommeren,” siger Bent Jepsen.

Maraton i Videbæk

Lørdag d. 15 juni kulminerer succesen med gåture forhåbentlig, når Bent Jepsen skal gå et maraton til DGI Vestjyllands arrangement i Videbæk, Walk A Ton.

Walk A Ton

Den klassiske maratondistance på 42,195 kilometer udfordres af DGI og Bevæg Dig For Livet i form af Walk A Ton, som er et maraton i gåtempo. 
 
Den smukke vestjyske natur omkring Videbæk lægger jord til de tonsvis af skridt, der skal trædes. Her vil både toppe og dale give udfordringer til alle. Ruten vil fortrinsvis foregå væk fra asfalten.

Der er mulighed for at gå 10, 21 eller 42 kilometer.

Det ville være en kæmpe sejr for mig at gennemføre de 42 kilometer til Walk A Ton. Jeg har maksimalt gået 27 km, og der var mine knæ udfordrede

Bent Jepsen

Han har en datter, der også stiller op til Walk A Ton, så han glæder sig ekstra meget til eventet i Videbæk. Han vil kæmpe for at gennemføre og understreger igen vigtigheden i aldrig at give op.

”Hvis du har det dårligt psykisk, kan du muligvis bruge det til noget positivt. Jeg har lært at presse mig selv til grænsen i stedet for at give op. Det er mit bedste råd til folk, der gerne vil i gang med at dyrke mere motion,” slutter Bent Jepsen.

Walk A Ton afvikles lørdag d. 15. juni. Start- og målområdet er ved Videbæk Idræts & Fritidscenter. De første deltagere sendes afsted kl. 7, og målgangen forventes at starte omkring kl. 13.30.