Vil du være med til at hjælpe børn og unge i gang med en aktiv fritid?

Så er du måske én af de nye frivillige guider, vi søger til projekt Guide to Move.

Om Guide to Move:

Mange familier har ikke kendskab til foreningslivet og har brug for en hjælpende hånd til at give deres børn en aktiv fritid. Projekt Guide to Move har til formål at give børn og unge, der normalt ikke deltager i fritidsaktiviteter, mulighed for at opnå succesoplevelser, sundhed og fællesskaber i deres fritid. Familierne kan få støtte gennem fritidsvejledning ved frivillige guider og/eller fritidspas (økonomisk støtte til kontingent). Guide to Move er et samarbejde mellem Holstebro Kommune og DGI Vestjylland.

Dine primære opgaver som frivillig guide:

-        Kontakte familier og afklare børns ønsker og muligheder

-        Kontakte foreninger

-        Følge børn til og fra aktiviteter i foreninger, hvis der er behov for det

-        Følge op på forløbene og børnenes fritidsaktiviteter

-        Vejlede familier om foreningslivet

-        Deltage i det månedlige møde med frivilliggruppen til sparring og erfaringsdeling

Hvad får du ud af det?

Som frivillig guide er du med til at gøre en forskel for børn og unge, som uden din hjælp ikke ville være kommet ind i et aktivt fællesskab. Derudover udvider du dit CV med nye kompetencer og erfaringer, får et større netværk, samt får indflydelse på et nyt projekt. Du udvikler samtidig en attraktiv personlighed. Der vil blive udstedt et frivilligbevis, som dokumenterer din frivillige indsats.

Hvem er du?

Du er min. 18 år, bor i Holstebro Kommune og brænder for at hjælpe andre. Du er måske studerende, efterlønner, pensionist eller en ildsjæl, som har pædagogisk sans og lyst til at hjælpe børn og unge i gang med foreningslivet. Er du selv aktiv i foreningslivet og/eller har erfaring med udsatte børn og unge, er det et stort plus.

Du har en stærk og robust personlighed, du er troværdig, og du overholder aftaler. Du skal kunne arbejde selvstændigt og turde tage initiativ, samt have en god situationsfornemmelse.

Tidsforbrug:

Det forventes, at du bruger 1-4 timer om ugen og er indstillet på fleksible arbejdstider.

Guideforløbene forventes at starte efter sommerferien.

Ansøgning:

Kunne du tænke dig at blive frivillig guide så send en kort motiveret ansøgning vha. ansøgningsskemaet til: Casper.Lemvig.Petersen@dgi.dk, senest d. 8. juni 2015.