Breddeidrætsmennesket Rudi har gjort esport til sin levevej

Rudi Rye Keldorf var netop begyndt som esportskonsulent i DGI, da coronakrisen ramte. Det har blandt andet betydet, at han har været hjemsendt i mere end 50% af sin ansættelse, men det ændrer heldigvis ikke på hans drivkraft for at udbrede og udvikle esporten og samtidig gøre det til en accepteret sportsgren på samme højde som fodbold og håndbold. Det kommer foreningerne i DGI Vestjylland, Midtjylland og Østjylland til gavn.

Rudi Rye Keldorf har en kandidatgrad i idræt fra Aalborg Universitet og dermed en uddannelse inden for mange traditionelle grene af sportens verden såsom sportspsykologi, didaktik og biomekanik samt arbejds- og træningsfysiologi. Alligevel er det blevet den digitale sportsgren esport, der er omdrejningspunktet for 30-årige Rudi Rye Keldorfs arbejdsliv i dag.

”Jeg er breddeidrætsmenneske, men har altid været tiltrukket af esport, da jeg altid har været nysgerrig på det nye og udviklende. Jeg kan godt blive udfordret, når folk spørger ”hvad laver du så udover esport?” Der er ingen, der spørger en fodboldspiller, hvad han laver udover fodbold. For mig er esport en sport på højde med mange andre sportsgrene,” siger Rudi Rye Keldorf.

Dyrker esport fordi det er sjovt

Rudi Rye Keldorf er meget bevist om, at nogle folk ikke anser esport for en ”rigtig sport”, og det håber han, at han i sin stilling som esportskonsulent ved DGI Vestjylland, DGI Midtjylland og DGI Østjylland kan medvirke til at ændre på.

Esport er startet ligesom enhver anden sportsgren – fordi nogle syntes, det var sjovt.

Rudi Rye Keldorf, Esportskonsulent

”Esport er startet ligesom enhver anden sportsgren – fordi nogle syntes, det var sjovt – og hvis man vil være blandt de bedste, så skal man ligesom enhver anden sportsgren lave fysisk træning, have madplaner og meget andet for at blive en del af eliten, ” siger Rudi Rye Keldorf, der sammenligner esport med andre stillesiddende og -stående sportsgrene som skak, bueskydning, fiskeri.

Ligesom mange andre begyndte Rudi Rye Keldorf også at dyrke esport, fordi det var sjovt. Gennem sin opvækst i Vejle og under studietiden i Aalborg dyrkede Rudi Rye Keldorf mange andre sportsgrene i de lokale foreninger, men har altid gamet.

”Jeg har næsten prøvet lige så mange sportsgrene som computerspil, men når jeg gamer, slapper jeg af, ligesom andre gør, når de ser en film i TV, ” fortæller Rudi Rye Keldorf, der først begyndte at dyrke esport for 3,5 år siden.

Han har spillet de fleste kendte spil, blandt andet Counter-strike (CS), League of Legends (LOL) og Fortnite, som han har gamet for sjov, hvor han lige nu konkurrerer i spillet Destiny 2.

”Nogle dage er det hyggetræning sammen med gutterne, og andre dage er det mere hardcore. Jeg kan godt lide sci-fi-genren, hvor man har overnaturlige kræfter og magiske evner frem for de klassiske actionspil med figurer, der ligner, det foregår i virkeligheden,” siger Rudi Rye Keldorf.

>> Vil du vide mere om esport i DGI? 

Arrangerer lan-event med Destiny 2-entusiaster

Gennem spillet Destiny 2 har han lært flere spillere at kende, der er bosat rundt om i Danmark og ude i verden. De mødes alle på kryds og tværs i det online fællesskab, og to gange om året arrangerer Rudi Rye Keldorf et Destiny lan-event, hvor han mødes fysisk med andre danske Destiny 2-entusiaster i en hal i Ødsted lidt uden for Vejle.

”Man lærer hinanden at kende online gennem spillet, og på et tidspunkt opstod et behov og en lyst til at mødes. Med min lange foreningsbaggrund tænkte jeg, at det kunne jeg sagtens arrangere, og vi laver ikke andet end at spille og snakke, når vi ses, ” fortæller Rudi Rye Keldorf med et smil, der har god hjælp fra sine nærmeste venner, når arrangementet skal gennemføres.

Til sidste lan-event mødtes 40 spillere fra fredag eftermiddag til søndag aften.

Esportsforeninger får gavn af Rudis erfaring og indsigt i Esport

Esport har efterhånden taget mere og mere af Rudi Rye Keldorfs tid – både på jobbet og i fritiden. I 2016, efter endt uddannelse, blev han ansat som udviklingsmedarbejder i Firkløverhallerne i Mariagerfjord Kommune, hvor han blandt andet hjalp to esportsforeninger med at starte op. Det gav en masse indsigt i rekruttering af trænere, opbygning af hold, paragraffer og ikke mindst selve sporten, og da stillingen som esportskonsulent hos DGI bød sig i starten af 2020, slog han til.

Jeg glæder mig til at komme ud i foreningerne og hjælpe dem med deres udfordringer, og kan jeg medvirke til at skabe noget udvikling, kunne det også være sjovt.

Rudi Rye Keldorf

Rudi Rye Keldorf har været ansat som esportskonsulent siden 1. februar 2020 og har ansvaret for esport i både DGI Vestjylland, DGI Midtjylland og DGI Østjylland og dækker derfor hele region Midtjylland. Han bor i Bredsten med sin kæreste, der er operationssygeplejerske på Vejle Sygehus. De har sammen to børn – en pige på 3,5 år og en dreng på 1,5 år.

Fakta om Rudi Rye Keldorf

  • 30 år
  • Har en kandidatgrad i idræt fra Aalborg Universitet
  • Bor i Bredsten med kæreste og to børn
  • Har dyrket mange forskellige idrætter bl.a.: atletik, landevejscykling, fodbold, håndbold, dans, snowboarding, badminton, styrketræning og esport
  • Har dyrket esport de sidste 3,5 år, men har gamet hele livet