Festdag i Bremdal dagtilbud og SFO

Bremdal dagtilbud og SFO har holdt certificeringsfest og kan nu kalde sig DGI-certificeret idræt, leg og bevægelsesinstitution.

Der var masser af smil, grin og aktivitet i Bremdal dagtilbud og SFO, da de fejrede dagen mandag den 15.juni. Efter en kort velkomst ved Dagtilbudsleder Else-Marie Skaarup fortsatte Struers borgmester Mads Jakobsen med rosende ord omkring indsatsen med at give børnene en sund hverdag og glæde ved bevægelse.

Og glæde ved bevægelse må man sige, børnene i institutionen har, når man så dem lege rundt på udendørsarealerne med avisstave, oppe i klatretræet, med bolde, cykler og på tarzanbanen. Der var højt tempo under hale-tagfat hos både store og små.

Personalet har været bevidste rollemodeller med fokus på glæde ved bevægelse.

Charlotte Egede Frost, Børne- og ungekonsulent ved DGI Vestjylland

Bevægelse til glæde og gavn for børnene

Ifølge den pædagogiske leder i Bremdal dagtilbud Maj-Britt Gave var det ikke alle børn, der fra starten af certificeringsforløbet var ellevilde over mere idræt, leg og bevægelse i hverdagen. De skulle opleve det på egen krop.

Som en del af certificeringsforløbet besluttede den ene stue i vuggestuen at starte dagen med morgengymnastik til glæde og begejstring for de fleste.

”I starten gik Caroline på 1,5 år hen i den ene ende af stuen med mundvigene direkte ned i gulvet, når vi skulle have morgengymnastik. Men som dagene gik og morgengymnastikken blev en fast del af dagen, begyndte Caroline at vise interesse, og nu ser vi en glad og engageret pige, der deltager med armene oppe og et smil helt op til ørerne, ” fortæller Maj-Britt Gave.

Børnene laver mange forskellige ting til morgengymnastik og under andre aktiviteter i løbet af dagen, som er medvirkende til, at børnene opnår kropsbevidsthed, tør udfordre sig selv mere og får arbejdet med alle sanserne, hvilket medvirker, at børnene bliver selvhjulpne.

Velfungerende samarbejde

Maj-Britt Gave og hendes kolleger i Bremdal dagtilbud og SFO har været meget tilfredse med hele forløbet og samarbejdet med DGI Vestjylland, og alle nød certificeringsfesten i fulde drag.

Charlotte Egede Frost, Børne- og ungekonsulent ved DGI Vestjylland, har samarbejdet med institutionen i Bremdal gennem hele certificeringsforløbet.

”Institutionens personale har fra start udfordret sig selv, børnene og forældrene i forhold til at inddrage mere bevægelse i hverdagen, og de har taget godt imod, hvad vi er kommet med fra DGI. Personalet har været bevidste rollemodeller med fokus på glæde ved bevægelse, at barnet bliver selvhjulpent, og at børnene gennem kropslig udførelse lærer at indgå i et samarbejde og et fællesskab. Både børn, forældre og personale har udtrykt stor glæde for udviklingen, ” siger Charlotte Egede Frost.