Byrådsdebutant vil have frivillighed og faciliteter på dagsordenen i Lemvig

Den nye formand for Familie- og Kulturudvalget har en vision om idræt for alle, og den skal bakkes op af et fokus på frivillighed og faciliteter i Lemvig Kommune.

Et af Lemvig Byråds nye ansigter, Steen Madsen, indtager allerede i sin første periode posten som formand for Familie- og Kulturudvalget.

Steen Madsen.

Navnet lyder nok bekendt for mange, der har haft deres daglige gang i Lemvig Gymnastik Forening – især i fodboldafdelingen – men nu skal resten af kommunens borgere med interesse idræts-og foreningsliv også lære navnet at kende.

Ved kommunalvalget i november fik byrådet i Lemvig Kommune 10 nye ansigter samt ny organisering, hvor bl.a. et nyt udvalg opstod – Familie- og Kulturudvalget. Steen Madsen var blandt de nye ansigter, og 1. januar startede han på posten som formand for det nyoprettede udvalg.

Debutanten, som til daglig er skolelærer, har et livslangt engagement i foreningslivet bag sig. Nu sidder han også på den side af bordet hvor midlerne fordeles, og han har et klart ønske om, hvordan forenings-og idrætslivet i kommunen skal styrkes:

”Min egen vision i helt korte træk er, at så mange kommer til at dyrke idræt og er i foreninger som overhovedet muligt”, lød det fra den nye formand i et interview med DGI Vestjylland på Lemvig Stadion.

Faciliteter og frivillighed står øverst på listen

For at visionen kan lykkes vil Steen Madsen fokusere på rammerne omkring foreningslivet – både de fysiske og organisatoriske. Mens frivilligcenteret skal hjælpe frivilligheden på vej hos de forskellige foreninger, så skal udvalget bl.a. kigge på faciliteterne i kommunen.

”Rammerne skal være i orden uanset om man bor i Bøvlingbjerg eller Lemvig.”

Steen Madsen

Helt konkret ønsker han bl.a. at antallet af kunststofbaner i forhøjes, så børn, unge og voksne kan spille fodbold hele året.

”Jeg håber og tror, at vi får i gang i kunststofbanerne i Lemvig Kommune. Om det kan nås i år eller bliver næste år ved jeg ikke, men det er en ting der skal arbejdes for. Så håber jeg også, at hele halkapaciteten bliver optimeret, så vi får udnyttet haltiderne bedst muligt.”

Tæt samarbejde skal skabe win-win-win situation

Mens et fokus på frivillighed og faciliteter skal løfte hele foreningslivet, så håber formanden også på, at nye grupper i højere grad kan få glæde af idræt i kommunen.

Det gælder bl.a. tilflyttere og ensomme, men især børn med diverse udfordringer ser han gerne inkluderes i endnu højere grad. Det kan nemlig skabe en win-win-win situation.

”Hvis vi kan få udsatte børn i gang, så er det en win for dem. Hvis vi får dem ind i foreningslivet, så er det en win fordi der kommer flere medlemmer. For kommunen er der måske nogle udgifter, som skal betales til foreningen, men de skulle måske være betalt på andre måder, hvis ikke det var til foreningen.”

Vejen dertil går ifølge Steen Madsen igennem et tæt samarbejde på tværs af skoler, ungdomsklubber, kommunen og foreningerne. Kombineret med god opbakning til de frivillige og faciliteterne de færdes i, tror den nye formand, at livskvaliteten kan styrkes.

”Hvis vi har et godt og stærkt foreningsliv, så er det også nemmere at rumme udsatte grupper. Det styrker livskvaliteten – både den mentale og fysiske, at der er et godt foreningsliv.”