Dagpleje med fokus på idræt, leg og bevægelse

For nylig fik Jeanet Gadeberg hos Humlum Dagtilbud certifikat på, at hun er DGI Dagplejer, og at idræt, leg og bevægelse dermed er en fast og naturlig del af dagplejebørnenes hverdag.

Der var masser af flag, kage og festlige lege, da forældre var inviteret til certificeringsfest i deres børns dagpleje hos Jeanet Gadeberg i Humlum. De sidste fem måneder har Jeanet Gadeberg, samt syv private dagplejere i DGI Vestjyllands område, deltaget i et certificeringsforløb. Her har de arbejdet tæt sammen med DGI Vestjyllands Børn og ungekonsulent Charlotte Egede Frost, som også deltog i den festlige dag hos Jeanet Gadeberg.

”Jeanet har gennem hele forløbet været meget målrettet. Hun har brugt mange aktiviteter i hverdagen og været god til at reflektere over, hvilke arenaer hun og børnene bevæger sig i, og hvordan børnenes udvikling påvirkes forskelligt,” siger Charlotte Egede Frost.

I løbet af certificeringsforløbet har Jeanet Gadeberg blandt andet stået for aktiviteter i hallen for de andre dagplejere.

Glade forældre

Vi ved, vores dreng bliver stimuleret med idræt, leg og bevægelse i løbet af dagen, for det får vi nok ikke altid gjort så meget ved, når først vi kommer hjem om eftermiddagen.

Anni Fjordside Plougmann, mor til Theodor på 3 år

Forældre til dagplejebørnene har også været glade for forløbet. Og selvom Jeanet Gadeberg altid har arbejdet meget med bevægelse i dagplejen, sætter forældrene pris på, at hun har fået ny viden om, hvordan hun kan arbejde bevidst med bevægelse på nye måde.

”Jeg har en dreng, der har motoriske udfordringer og derfor har brug for ekstra meget stimulering for at blive bedre. Det er en tryghed for os forældre, at vi nu ved, at Jeanet har fået mere viden på området. Det betyder også, at vi ved, vores dreng bliver stimuleret med idræt, leg og bevægelse i løbet af dagen, for det får vi nok ikke altid gjort så meget ved, når først vi kommer hjem om eftermiddagen,” fortæller Anni Fjordside Plougmann, mor til Theodor på snart 3.

Anni Fjordside Plougmann har endnu en dreng, der snart skal starte i dagpleje hos Jeanet Gadeberg, hvilket hele familien ser frem til.

Forløb der gavner børnene

Jeg har altid haft fokus på bevægelse hos børnene i hverdagen, og med certificeringsforløbet har jeg fået nogle konkrete redskaber, jeg kan bruge fremadrettet. Og jeg kan virkelig se på børnene, at de nyder aktiviteterne, og at de udvikler sig.

Jeanet Gadeberg

Jeanet Gadeberg selv er også meget tilfreds med forløbet og føler, at forløbet har været til gavn for børnene.

”Jeg har altid haft fokus på bevægelse hos børnene i hverdagen, og med certificeringsforløbet har jeg fået nogle konkrete redskaber, jeg kan bruge fremadrettet. Og jeg kan virkelig se på børnene, at de nyder aktiviteterne, og at de udvikler sig. I går kørte Theodor for eksempel for første gang ned af den store rutsjebane, jeg har i haven, og jeg kunne se, hvordan han voksede og bare ville prøve igen og igen,” fortæller en stolt Jeanet Gadeberg.

Certificeringen er gældende et år, hvorefter Humlum Dagtilbud skal re-certificeres.