Dansk mad og god planlægning lokker Jan fra Tyskland til Ringkøbing

Ordnung muss sein kombineret med det danske køkken. Den atypiske kombination er blandt årsagerne til at FC Ulzburg for tredje år i træk tager til North Sea Football Cup.

FC Ulzburg i aktion på banen i Ringkøbing.

Jan Faxe Jakobsen.

Navnet klinger dansk og med god grund. Han er født og opvokset i Ringkøbing, hvor han jævnligt er på besøg – også selvom hjemmeadressen er lige nord for Hamborg. To gange de seneste tre år har North Sea Football Cup været årsagen til hans besøg – og det samme er tilfældet i pinsen i år.

Her tager hans klub FC Ulzburg igen tager den lange køretur fra det sydlige Slesvig-Holsten til Ringkøbing Fjord for at spille fodbold. Og denne gang med to hold.

Gensyn med dansk mad er det personlige højdepunkt

Til daglig er Jan Faxe Jakobsen fuldtidsansat i sin lokale klub, FC Ulzburg, som blot er fire år gammel. Her er han træner, daglig leder og administrativ blæksprutte. Klubben befinder sig lidt nord for Hamborg, og køreturen ”hjem” til Ringkøbing tager cirka fire timer.

Når bilen så endelig peger mod nord, så er det især den danske mad, som han glæder sig til at genforenes med til North Sea Football Cup.

”Den danske madkultur glæder jeg mit til hver gang, jeg er hjemme i Danmark”, udtaler han i et interview med DGI Vestjylland, hvor han sætter ord og tanker på FC Ulzburgs kommende tur til Ringkøbing.

”Hvis solen skinner og der ikke er så meget blæst, så kan det kun blive et super arrangement. Jeg håber på, at græsbanerene er ligeså grønne som de plejer at være – så kan der ikke ske noget, der gør det negativt.”

Ordnung muss sein

I bedste tyske ånd er planlægningen af FC Ulzburgs tur til Ringkøbing allerede i fuld gang. Forældre, trænere og spillere klædes løbende på til stævnet, så de ved hvad der sker, hvor og hvornår.

God planlægning fra arrangørerne er også én af årsagerne til, at det slesvig-holstenske hold igen deltager i stævnet.

”Der er kort mellem banerne og de er samlet ét sted og man kan gå til dem. Infrastrukturen er i top, hvilket er en fordel i forhold til andre turneringer”

North Sea Football Cup afvikles for tredje gang I år. Det nye stævne er kommet godt fra land takket være en stor indsats fra gruppen bag stævnet og ikke mindst de mange frivillige kræfter. Især frivilligheden i Ringkøbing får rosende ord med på vejen fra Jan Faxe Jakobsen.

”Når det er et nyt stævne, så gør arrangørerne sig meget umage. Det har vi oplevet. Der er mange søde mennesker, som altid er klar til at hjælpe med det samme.”

”Man skal ikke sige ret meget, så kommer der nogen og hjælper. Det er et stort plus som Ringkøbing har.”

De mange frivillige skal i spil 3.-5. juni, hvor North Sea Football Cup afvikles i Ringkøbing. 30 hold har allerede tilmeldt sig årets fodboldbegivenhed i Ringkøbing.