De vestjyske idrætsforeninger vokser i medlemstal og er populære som aldrig før

Foreningsidrætten er populær i Vestjylland, og omkring 40% af alle vestjyder er i dag medlem i en idrætsforening. I Klittens Skytteforening i Hvide Sande mærker de også populariteten, og foreningen har oplevet stor medlemsfremgang de seneste år.

I kælderlokalerne i Hvide Sande hallen er der altid gratis kaffe på kanden og saftevand til alle, når Klittens Skytteforening åbner dørene flere dage om ugen til skydetræning. Her er plads til alle, og foreningen har stort fokus på, at alle skal føle sig velkomne og som en del af det sociale fællesskab foruden interessen i skydning.

”Vi tager godt imod alle vores skytter, og især børnene får altid ekstra opmærksomhed. I vores lokaler kan der blandt andet spilles bordtennis og bobspil, som bliver brugt flittigt af vores børn, og de voksne er tit med til en gang bordtennis,” fortæller Benny Steffensen, frivillig i Klittens Skytteforening.

Der er altid en god stemning til vores træninger, og er man ikke på skydebanen, bliver der spillet kort, tegnet, snakket og grinet i opholdsrummet

Benny Steffensen, frivillig i Klittens Skytteforening

Skytteforening tænker ud af boksen

Benny Steffensen er en af ildsjælene i Klittens Skytteforening, der har en stor del af æren for, at medlemstallet er gået fra 45 til 110 medlemmer på fire år. Ifølge DGI Vestjyllands Skyttekonsulent Gitte Vinther skyldes det ikke mindst, at Benny Steffensen og de andre frivillige i skytteforeningen er lydhøre, initiativrige og forandringsparate.

”I Klittens Skytteforening – og i mange andre af de vestjyske skytteforeninger – er der de senere år kommet en stor imødekommenhed overfor forandringer og nye tiltag. I Klittens Skytteforening er de ikke bange for at prøve noget nyt, tænke ud af boksen og spørge sig selv ”hvad skal der til for, at vores medlemmer har lyst til at komme igen”?”, siger Gitte Vinther, der sætter stor pris på det tætte samarbejde, hun har med skytteforeningerne.

I Klittens Skytteforening tilbyder de foruden almindelig holdtræning også pistoltræning og som noget helt nyt bueskydning. Derudover laver de mange anderledes arrangementer, og foreningen hjælper også til i lokalsamfundet.

” Vi sørger for, at der sker en masse sjove ting i foreningen såsom fastelavnsskydning, halloween, Diskoskydning, og der er altid en fremragende opbakning fra vores medlemmer. Vi afholder også fødselsdage, julefrokoster, polterabender og hjælper til fiskeauktion, Foodfestival, Waterz og servering til generalforsamling, ” siger Benny Steffensen.

Skytteforeningen har desuden stor succes på Facebook med 350 følgere, hvor de deler nyheder fra klubben, billeder fra arrangementer og meget mere.

Medlemsfremgang i flere idrætter

Det er ikke blot Klittens Skytteforening, der har oplevet medlemsfremgang. I DGI Vestjylland Skydning er der en medlemsfremgang på 5,4% fra 2018-2019, mens der blandt alle DGI Vestjyllands idrætsforeninger er medlemsfremgang på i alt 732 medlemmer.

”Det er dejligt, at vi har fremgang i antallet af medlemsforeninger og idrætsaktive i DGI Vestjylland. Vestjyderne er blandt de mest foreningsaktive i Danmark, og vi har en stolt tradition for at mødes i træningsfællesskaberne rundt om i idrætsforeningerne, og der er vist ingen tvivl om, at vi alle savner at mødes i de fantastiske fællesskaber i øjeblikket, ” siger Per Østergård, formand i DGI Vestjylland.

Per Østergård fremhæver den flotte fremgang i skydning – en idræt som ellers går tilbage i medlemstal på landsplan – og er stolt over, at det ikke kun er i skydning, der er fremgang i det vestjyske foreningsliv.

Foruden skydning har flere af de klassiske idrætter som gymnastik, fitness og badminton fremgang, og på trods af at befolkningsudviklingen i landsdelen er faldende, er omkring 40% af vestjyderne aktive i vores idrætsforeninger, og det kan vi virkelig være stolte over

Per Østergård, formand i DGI Vestjylland

Flere vestjyske idrætsforeninger har haft medlemsfremgang. Blandt skytteforeningerne er det blandt andet Vinderup Skytteforening med 26 nye medlemmer og Harboøre Skytteforening med 24 nye medlemmer, foruden Klittens Skytteforening med 25 nye medlemmer fra 2018 – 2019, der er blandt højdespringerne.