Den sidste løbeudfordring blev også gennemført af eleverne på Finderup Efterskole

Eleverne på Finderup Efterskole har i dette skoleår været igennem fire udfordringer i form af fire halvmaratoner. Èn på landevej, én i mørke, én i terræn og den sidste var til Fjordløbet i Ringkøbing d. 12. maj, hvor omkring 40 elever stillede til start.

Freddy Knudsen, Nanna Schmidt og Philip Falkenberg fra Finderup Efterskole. Privatfoto.

502 friske deltagere stillede søndag d. 12. maj op til Fjordløbet i Ringkøbing arrangeret af Ringkøbing Atletik & Motion, Ringkøbing Idrætsforening og DGI Vestjylland.

Omkring 40 af dem var fra Finderup Efterskole, hvor Fjordløbet var elevernes fjerde og sidste halvmaraton i dette skoleår. 

Stærkt fællesskab og flot natur

16-årige Freddy Knudsen fra Kibæk var blandt deltagerne fra Finderup Efterskole. Han elsker at løbe, så der var nemt at sige ja til Fjordløbet.

Det var en god oplevelse. Jeg elsker at løbe. Jeg løb meget før, jeg startede på efterskolen, og det har jeg holdt fast i

Freddy Knudsen

Freddy gennemførte de 21 kilometer på 2 timer og ti minutter – en af de hurtigste elever fra efterskolen. Han tilskriver et motionsløb som Fjordløbet stor betydning.

”Det betyder meget at være med - det bedste var at løbe sammen med venner og familie. Samtidig heppede min storebror på mig undervejs,” siger Freddy Knudsen og fortsætter:

”Jeg kunne sagtens finde på at deltage igen til næste år,” slutter Freddy Knudsen.

Målet var at gennemføre

Finderup Efterskole var også repræsenteret ved Philip Falkenberg, der oprindeligt er fra Bramming.

”Det var fantastisk at være med. Jeg løb ikke, men gik i stedet for og hyggesnakkede med de andre. Målet var at gennemføre,” siger Philip Falkenberg.

15-årige Philip Falkenberg havde ikke gennemført et halvmaraton inden efterskole. Nu har han gennemført fire. Han fremhæver især den flotte natur til Fjordløbet.

Det betyder meget at være med. Vi får et stærkere fællesskab blandt eleverne. Det bedste ved at deltage var fællesskabsfølelsen og den flotte natur i Ringkøbing

Philip Falkenberg

Ligesom Freddy har han også planer om at deltage næste år.

”Jeg vil gerne deltage til næste år. Jeg kan godt lide at løbe, så det er oplagt,” slutter Philip Falkenberg.

Større lyst til at deltage i motionsløb

Nanna Schmidt var også blandt eleverne, der repræsenterede efterskolen nord for Skjern, og hun havde en rigtig god oplevelse.

Det var første gang, at jeg deltog i et motionsløb. Det var en god oplevelse, og der var en stærk fællesskabsfølelse,” siger Nanna Schmidt.

”Det var en rigtig fed følelse at komme i mål, selvom jeg missede målet om 3 timer med syv sekunder,” siger Nanna Schmidt.

18-årige Nanna Schmidt, der kommer fra Viborg, kunne også godt finde på at stille op igen.

Jeg kunne godt finde på at deltage igen. Der skal helst være en mål med min træning - det er fedt at træne frem mod et mål. Fjordløbet har givet mere større lyst til at deltage i motionsløb

Nanna Schmidt

Fjordløbet blev afviklet for 39. gang i år og forventes at vende stærkt tilbage i 2020.