DGI Vestjylland ansætter ny direktør

Sara Jørgensen tiltræder 17. august som ny direktør hos DGI Vestjylland. Hun kommer fra en stilling som videnkoordinator hos Ringkøbing-Skjern Kommune.

Sara Jørgensen tiltræder 17. august som ny direktør for DGI Vestjylland.

Efter sommerferien er der en ny direktør at finde hos DGI Vestjylland. Sara Jørgensen forlader sin stilling som videnkoordinator hos Ringkøbing-Skjern Kommune og starter 17. august som direktør for den lokale landsdelsforening under DGI.

”Lige nu er en vigtig rolle for DGI at hjælpe foreningerne på fode igen efter corona. Det, man plejede at gøre, virker ikke på samme måde. Det kalder på nye metoder. Her skal DGI Vestjylland formå at spille foreningerne stærke”, lyder det fra den kommende direktør, som fortsætter:

”En anden vigtig dagsorden for DGI Vestjylland er uligheden i motion. Fra undersøgelsen "Hvordan har du det?" ses det, at mange faktisk gerne ville bevæge sig mere. Desværre er den mental trivsel, især hos unge piger, bekymrende.”

Hendes stilling som videnkoordinator nåede hun at besidde i 3,5 år og inden da var hun udviklingschef for Herning Bibliotekerne i 13 år. Hun er uddannet bibliotekar og har en kandidat i IT og Organisation samt en diplomuddannelse i ledelse. Hun overtager efter Henrik Louring, som nåede 3,5 år i direktørstolen efter sin ansættelse hos DGI Vestjylland i januar 2019. Han har fået en stilling hos Middelfart Kommune.

Fra midten af august skiftes Ringkøbing-Skjern Kommune ud med DGI Vestjylland på Sara Jørgensens visitkort, og hun er ikke i tvivl om hvilken rolle organisationen skal spille i det vestjyske.

”I det hele taget vil jeg som direktør gerne bidrage til at DGI Vestjylland er en synlig og offensiv samarbejdspartner, som giver konkret værdi i hverdagen til medlemmerne og samtidig formår at træde aktivt ind i de store samfundsdagsordener omkring eksempelvis ulighed i sundhed, sund aldring og mental trivsel hos børn og unge.”

Stærk felt af ansøgere

Der var stor interesse for stillingen som direktør hos DGI Vestjylland, og ansættelsesudvalget havde en række gode kandidater blandt de mange ansøgere. Valget faldt på 45-årige Sara Jørgensen, og det er bestyrelsesformand Per E. Østergaard yderst tilfreds med.

”Vi ser meget frem til samarbejdet med Sara. I hende har vi fundet en direktør, der passer perfekt ind i DGI Vestjyllands vision og mål om at understøtte og udvikle foreningslivet i Vestjylland, så endnu flere kan få glæde ved bevægelse. Jeg er sikker på, at hendes ledelseserfaring og arbejde med det kommunale område kommer os og foreningerne til stor gavn”, lyder det fra Per E. Østergaard, formand for DGI Vestjylland.

Sara Jørgensen bor sammen hendes mand og deres to børn i landsbyen No nær Ringkøbing. Hun bruger meget af sin fritid på løb suppleret med yoga og fitness. Derudover er hun dybt engageret i det lokale foreningsliv, og hendes frivillige CV rummer bl.a. en stilling som formand for skolebestyrelsen på Hee Skole.