Erfaren byrådspolitiker ny mand i bestyrelsen i DGI Vestjylland

Endnu flere skal have mulighed for at blive en del af foreningslivets fællesskaber. DGI Vestjyllands nyeste bestyrelsesmedlem har visionen for sit arbejde i bestyrelsen klar.

Lars Møller Pedersen blev valgt ind i DGI Vestjyllands bestyrelse på årsmødet 10. november.

Naturkraft lagde lokaler til DGI Vestjyllands årsmøde 10. november, men det var ikke kun gode dialoger om frivillighed og punkter fra formanden og direktøren, som fyldte aftenen. Oplevelsesarenaen dannede nemlig også rammen for DGI Vestjyllands nyeste bestyrelsesmedlems første timer i hvervet.

Inden årsmødet var det allerede kendt, at Karen Bak ikke ville stille op igen, og der skulle derfor findes et nyt medlem til bestyrelsen. I hendes sted trådte den erfarne byrådspolitiker Lars Møller Pedersen.

Der var ingen tøven, da han fremlagde sin vision for hans fremtidige virke i DGI Vestjylland:

”Flere skal have mulighed for at blive en del af foreningslivets mange stærke og betydningsfulde fællesskaber. Det kræver samarbejde og gensidig forståelse kommuner og foreningsliv imellem”.

12 års erfaring fra byrådet som 32-årig

Fakta - Lars Møller Pedersen

Politisk karriere

 • Medlem af regionsrådet i Region Midtjylland (2018-2022)
 • Medlem af byrådet i Struer (2010-2022)
  • Medlem af Kultur- og Fritidsudvalget (2014-2022)
  • Formand af Kultur- og Fritidsudvalget (2018-2022)

Uddannelse

 • Kandidat i Politik og Administration, Aalborg Universitet (2014-2016)
 • Bachelor i Politik og Administration, Aalborg Universitet (2011-2014)

Frivilligt arbejde

 • Bestyrelsesmedlem i FDF Struer
 • Bestyrelsesformand i Lejerbo Struer-Lemvig

Privat

 • Født og opvokset i Struer
 • Bor sammen med Maj og deres datter på tre år

Vis mere Vis mindre

17. november 2009 blev Lars Møller Pedersen det yngste medlem i byrådet i Struer med sine blot 20 år. Siden 2013 har han været en del af Kultur- og Fritidsudvalget, og siden 2017 har han været formand for udvalget. Til årsskiftet udløber hans tid i byrådet, men han fortsætter med at arbejde for idræt og foreningsliv hos DGI Vestjylland.

Trods sin unge alder er hans erfaring med det kommunale område stor. Udover sin tid i byrådet har han tidligere arbejdet som udviklingskonsulent på social- og sundhedsområdet i Thisted Kommune. Al den erfaring vil han omsætte til at gøre foreningslivet til en mulighed for endnu flere – også dem som i dag er underrepræsenteret i foreningerne. 

”Jeg interesserer mig for spørgsmålet om hvordan vi får flere særligt udsatte børn og unge, som ikke deltager i fritidsaktiviteter til at blive en del af foreningslivets forpligtende fællesskaber”.

Fik smag for idrætsfællesskabet på efterskole

Det er ikke kun i sit politiske liv og nu som bestyrelsesmedlem i DGI Vestjylland, at Lars arbejder med foreningslivet. I sin fritid er han også en del af det. Her har FDF-spejderne i Struer glæde af hans kompetencer i bestyrelsen, mens han er formand for Lejerbo Struer-Lemvig.

Idrætsfællesskabet fik han for alvor smag for på efterskole, hvor især gymnastikken efterlod et stærkt, vedvarende aftryk:

”Jeg fik for alvor øjnene op for betydningen af idrættens stærke fællesskaber, da jeg i løbet af min efterskoletid oplevede hvordan særligt gymnastikken var bærende for et stærkt fællesskab. Det var her det magiske skete, hvor jeg blev til os og fællesskabet fødtes”.

Aftrykket, som fællesskabet satte, vil han nu være med til at give endnu flere vestjyder sammen med resten af DGI Vestjylland og alle foreningerne i landsdelen.

Velkommen til, Lars!