Fjordløbet og den nye rute var en stor succes for Brohuset i Ringkøbing

Brohuset, der er et botilbud for voksne udviklingshæmmede med forskellige diagnoser, stillede med 20 deltagere til Fjordløbet i Ringkøbing d. 12 maj. Deltagerne hylder den nye rute og glæder sig allerede til næste år.

Fotograf: Jens Davidsen

Søndag d. 12. maj 2019 var en sand festdag for løbere i Ringkøbing. 502 par løbesko stillede til start i Ringkøbing til Fjordløbet – blandt deltagerne var 20 fra Brohuset i Ringkøbing. 11 beboere, 5 pårørende og 4 personale udgjorde de 20 deltagere fra Brohuset. En af beboerne var Heidi Bjerg.

Det var en god oplevelse at være med, hvilket det er hvert år. Det er dejligt, at man kan gå sammen. Når der bliver arrangeret løb som Fjordløbet, så har man lyst til at være med

Heidi Bjerg

Heidi er positiv omkring den nye rute, som sendte deltagerne forbi Ringkøbing nye naturskønne bydel, Ringkøbing K.

”Det var en virkelig spændende rute, og man har jo godt af den ekstra kilometer,” siger Heidi Bjerg,

Stærkt fællesskab

Samme begejstring deler Sabrina Sørensen, som også bor på Brohuset.

”Det gik fint med løbet. Jeg kom da i mål, og ruten var god. Jeg kan ikke finde noget negativt at sige om Fjordløbet,” siger Sabrina Sørensen.

Sabrina glæder sig over at være med til Fjordløbet, da det giver et stærkt fællesskab.

Det betyder meget at være med. Jeg vil altid gerne være med til arrangementer som disse

Sabrina Sørensen

Både Heidi og Sabrina er helt sikre på, at de gerne vil deltage til næste års Fjordløbet i Ringkøbing. 

Alle kan være med

Jonas Dalsgaard, pædagogstuderende med 8 års erfaring fra Brohuset, var med deltagerne i Ringkøbing. Han fremhæver den nye rute.

”Den nye rute blev taget godt imod. Ringkøbing K er et område, de fleste kender, så det var rigtig fint. Vi har deltaget fire gange før, og har tidligere snakket om, at ruten har været lidt kedelig, men den nye rute er meget bedre. Alt i alt var det en god oplevelse,” siger Jonas Dalsgaard.

Heidi og Sabrina udtrykker stor glæde for at være med, og Jonas Dalsgaard er ikke i tvivl om, at det betyder enormt meget at være med for Brohusets beboere.

”Det betyder en hel del at være med, og det er en dag, vi gør meget ud af. For den ene kan det være et spørgsmål om at ville i bedre form, for den anden et spørgsmål om at deltage i det sociale, og for den tredje handler det om at være en del af noget større. Fjordløbet 2019 var løb nummer 17, vi har deltaget i over de sidste seks år. Det er blevet en tradition, og ingen ønsker at gå glip af det,” siger Jonas Dalsgaard.

Jonas Dalsgaard understreger vigtigheden af, at alle kan deltage på lige vilkår.

Handicap er relativt, og når vi deltager i løb, hvad enten det er Fjordløbet, Forårsløbet, Klausieløbet eller North Sea Beach Marathon, er alle på lige fod

Jonas Dalsgaard

”Personligt handler det for mig om at udnytte de deltagelsesmuligheder, der findes, hvor marginaliserede borgere kan deltage på lige fod med resten af samfundet,” siger Jonas Dalsgaard og fortsætter:

”Her kan vi deltage på akkurat samme vilkår som alle andre, uanset styrker og udfordringer, og få lige så meget ud af det. Frem for alt er det vigtigste dog de gode oplevelser, og her har Fjordløbet aldrig skuffet,” slutter Jonas Dalsgaard.

Fjordløbet blev afviklet af Ringkøbing Atletik & Motion, Ringkøbing Idrætsforening og DGI Vestjylland.