Fra drift til udvikling: Lad DGI klare processen og brug jeres energi på udvikling

Ønsker din forening at blive bedre til at fastholde medlemmer eller frivillige? Har I en god idé i jeres forening, men ved ikke, hvordan I skal føre den ud i livet? Eller er der måske noget helt tredje, I er udfordret på?

I en forening kan der være mange drømme for fremtiden, eller man kan være udfordret på nogle bestemte områder. Uanset hvad, så kan det være svært i en foreningsbestyrelse at komme fra idé til handling eller at komme til en fælles løsning i en dagligdag, hvor drift ofte fylder meget.

Foreningslivet står overfor mange udfordringer i en tid, hvor der er tilbud alle steder. Bestyrelserne skal prioritere at tage hånd om udvikling i stedet for bruge alle deres kræfter på drift. Det kan være svært, og her kommer vi ind i billedet

Løbekonsulent Kirstine Bach Storgaard

Hjælp til at komme fra A til B

Hos DGI Vestjylland arbejder vi dagligt med at hjælpe vores foreninger og klubber med at komme fra A til B. Langt de fleste af kontorets konsulenter har en uddannelse som procesledere, hvilket gør dem skarpe på at lede en proces fra start til slut.

”Som procesleder kan jeg styre en proces, hvor jeg sikrer, at alle kan deltage på lige vilkår. Som procesleder skal jeg ikke komme med den endegyldige løsning eller tage parti, men hjælpe med at styre, at man i fællesskab kommer videre frem”, siger Løbekonsulent Kirstine Bach Storgaard.

Gymnastikkonsulent Henrik Kyhl Pedersen er enig med sin kollega.

”Det er nemlig ikke det samme som at være projektleder. Når vi leder en proces, så kan det både være en proces af strategisk, men også af helt lavpraktisk karakter. Det kan eksempelvis være, hvordan en forening bliver helt skarpe på, hvordan de vil køre deres Facebookside, men det kan også være en proces om, hvordan de får flere til at deltage i deres generalforsamling,” siger Henrik Kyhl Pedersen.

Med konkrete værktøjer skabes rammerne for en god dialog

Kirstine Bach Storgaard og Henrik Kyhl Pedersen har netop taget proceslederuddannelsen, og de har fået mange gode redskaber med i rygsækken. For selvom de har stor erfaring i at hjælpe foreninger, så har uddannelsen hjulpet med, at de er blevet mere bevidste om, hvordan de skaber de bedst mulige rammer for en god dialog mellem mennesker, der har forskellig baggrund og erfaringer.

Jeg er blevet endnu mere skarp på min rolle under procesforløbet, så jeg kan lede en forening hen mod at nå en afklaring om fælles handling og mål

Gymnastikkonsulent Henrik Kyhl Pedersen

”Vi har fået nogle konkrete værktøjer til at facilitere møder og lede kreative processer, og jeg er blevet endnu mere skarp på min rolle under procesforløbet, så jeg kan lede en forening hen mod at nå en afklaring om fælles handling og mål,” siger Henrik Kyhl Pedersen.

Afdelingsleder ved DGI Vestjylland Ole Schmidt støtter op om, at idrætskonsulenterne tager proceslederuddannelsen.

”Langt de fleste af vores konsulenter har valgt at tage denne uddannelse, og det støtter vi dem 100% i. Som konsulent arbejder man ofte med videreudvikling af foreningslivet, så det er en god uddannelse at have, og den hjælper med at klæde vores konsulenter på til arbejdet ude blandt foreningerne, ” siger Ole Schmidt.

Kunne I tænke jer et besøg i jeres forening?

Både Kirstine og Henrik glæder sig til at komme ud til de vestjyske foreninger med deres nye viden.

Vi er til for foreningerne og står klar til at hjælpe, uanset om det drejer sig om store fundamentale emner eller mindre mere lavpraktiske opgaver, der skal udvikles på

Kirstine Bach Storgaard

”Foreningslivet står overfor mange udfordringer i en tid, hvor der er tilbud alle steder. Bestyrelserne skal prioritere at tage hånd om udvikling i stedet for bruge alle deres kræfter på drift. Det kan være svært, og her kommer vi ind i billedet. Vi er til for foreningerne og står klar til at hjælpe, uanset om det drejer sig om store fundamentale emner eller mindre mere lavpraktiske opgaver, der skal udvikles på,” slutter Kirstine Bach Storgaard af.

Ønsker I i jeres forening et besøg af en af vores konsulenter? Find kontaktoplysningerne på DGI Vestjyllands konsulenter