Frank bruger Holstebro Byløb som opvarmning mod mål senere på året

Frank Mosgaard Kristiansen bruger Holstebro Byløb som en slags opvarmning mod løb senere på året. Holstebro Byløb er nemlig et af få løb på denne tid af året.

Frank har både deltaget i X-terra og Berlin marathon foruden mange andre løb.

For Frank Mosgaard Kristiansen er en løbetur mere end bare fysisk træning. Den giver ham en mulighed for at få renset hovedet. Som direktør ved DGI Vestjylland har Frank en travl hverdag, og her giver de ugentlige løbeture ham et frirum til at få vendt forskellige ting og måske finde en løsning på udfordringer og problemstillinger.

Jeg føler mig bedre i stand til at klare hverdagen med et par løbeture om ugen. Det giver mig en mental friskhed, og så er det nemt at gøre, når det passer ind i mit program

Frank Mosgaard Kristiansen

Frank løber typisk 20-30 kilometer fordelt på to løbeture om ugen. Her løber han i og omkring Holstebro, hvor han bor, både alene og sammen med løbemakkere.

I konkurrence mod sig selv

Foruden den fysiske og mentale velvære bruger Frank også løbeturene til at sætte sig nogle mål for at se, om han formmæssigt forbedrer sig henover året. Det gør han både på de ugentlig løbeture, men også gennem de løb, han deltager i. Foruden Holstebro Byløb deltager han nemlig også i Kalkmineløbet i Mønsted og adventureløbet Nordic Race i København senere på året.

Traditionelt set ligger der ikke mange løb på denne tid af året, og derfor er Holstebro Byløb en perfekt mulighed for at holde sig i gang henover vinteren og se, hvor man ligger formmæssigt, og så vil jeg selvfølgelig også gerne støtte op om lokale initiativer

Frank Mosgaard Kristiansen

Som lokalkendt kender Frank de fleste løberuter i Holstebro og omegn, men ser nu stadig frem til fastelavnssøndag 26. februar, hvor Holstebro Byløb afholdes.

”Ruten er anderledes, da den løber gennem gågaden og rundt i villakvarterne, så man hele tiden befinder sig i nærheden af byen. Men der er også nogle gode udfordrende bakker på ruten rundt, så vi skal nok få vores sag for, uanset om vi løber de 8,4 km eller helt op til marathon,” siger Frank Mosgaard Kristiansen.

>> Tilmeld dig Holstebro Byløb <<

En særlig oplevelse at deltage i løb med andre

Frank har tidligere deltaget i Holstebro Avismarathon og Holstebro Byløb under dets tidligere navn Holstebro Bymarathon. Både fordi han gerne vil støtte op, når der sker noget lokalt, og så er det en anden oplevelse at deltage i et løb.

Han glæder sig til at være i socialt løbeselskab med en masse andre lokale, der også har Holstebro Byløb som delmål, men også i særdeleshed til, når starten går.

Det er noget andet at løbe med et nummer på maven. Følelsen af, at nu er det nu, og forventningen om at gøre det så godt, man kan. Og man kan mærke, at de andre løbere er lige så klar på at skulle af sted, og så kommer man nemt til at starte lidt for hårdt ud

Frank Mosgaard Kristiansen

Har du lyst til at konkurrere mod dig selv, Frank eller en helt tredje?

Holstebro Byløb afholdes søndag 26. februar, og du kan læse mere om løbet på Holstebro Byløbs hjemmeside.