Grædefærdige Bent gennemførte gåmaraton i Videbæk

For seks år siden blev han hårdt ramt af en depression. Gåture blev hans redning, og målet har i lang tid været at gå et maraton. Det lykkedes for 66-årige Bent Jepsen i lørdags, hvor årets Walk A Ton blev afviklet i Videbæk.

66-årige Bent Jepsen gennemførte et gåmarathon til Walk A Ton efter en lang, sej kamp. Her er han flankeret af datteren Sanne. Foto: DGI Vestjylland

Et smil større end de fleste.

Bent Jepsen fra Videbæk var i højt humør i målområdet efter at have tilbagelagt 42 kilometer i og omkring Videbæk til årets Walk A Ton, hvor 158 deltagere stillede op.

”Det var selvfølgelig hårdt - mine knæ var udfordrede. Jeg havde aldrig gået mere end 27 kilometer, men det her var så stort et mål for mig, så min stædighed bragte mig igennem de 42 kilometer,” siger Bent Jepsen.

Depressionen hjalp Bent på vej

Til årets Walk A Ton – som afvikles af DGI Vestjylland og Videbæk Idræts- og Fritidscenter - var der mulighed for at gå 10, 21 eller 42 kilometer. Bent Jepsen var tydeligvis rørt over at have gennemført den lange distance.

Det betyder meget for mig at få noget positivt ud af min depression. Jeg var grædefærdig, da jeg kom i mål. Det var fantastisk at gennemføre

Bent Jepsen

”Hvis ikke jeg havde fået depressionen, var jeg aldrig kommet i gang med at gå så meget, som jeg gør nu, hvor jeg går 10 kilometer hver dag. Depressionen har gjort mig i stand til at gennemføre,” siger Bent Jepsen og fortsætter:

”Da jeg var ung, ville jeg gerne løbe et maraton, men af forskellige årsager blev det aldrig til noget. Nu har jeg gået et maraton, hvilket er en rigtig god følelse,” fortæller Bent Jepsen.

66-årige Bent var blandt 39 deltagere på maratondistancen, og han var yderst tilfreds med sin egen placering.

”Jeg kom ind som nummer syv, hvilket jeg er rigtig fint tilfreds med,” slutter Bent Jepsen.

Stolt datter

Datteren Sanne Kaasgaard Sunesen fra Struer gennemførte også de 42 kilometer. Far og datter gik dog ikke sammen.

”Jeg gik alene hele turen, og det var rart. Det var lidt koldt midt på ruten på grund af regn, men ellers gik det rigtig fint. Jeg nød hele turen,” siger Sanne Kaasgaard Sunesen.

Sanne kender naturligvis alt til Bents historie, og hun udtrykker stor respekt for farens engagement.

”Jeg er ret stolt af ham. Det er dejligt, at det er vendt for ham. Jeg har ikke behøvet at sætte mig ind i ruterne, da Bent har forklaret mig alt om arrangementet,” smiler Sanne Kaasgaard Sunesen.

Walk A Ton afvikles næste år d. 13. juni 2020, hvor både Bent og Sanne forventes at stille op igen.