Holstebro Byløb genopstår med glans

Over 300 løbere trodser regnen og tester vinterformen af til Holstebro Byløb. En glat og våd fornøjelse, men der er højt humør og stor begejstring for, at vintermotionsløbet er genopstået.

De regntunge skyer ligger tungt over Holstebro på en gråvejrs-fastelavnssøndag i februar. Rundt om i midtbyen ser man Hjemmeværnet og frivillige fra Skovmotionisterne og Holstebro Løbeklub stå i gule veste og dirigere både trafikanter og løbere på vej. Der er styr på det.

Der står også enkelte tilskuere iklædt regntøj, huer og vanter. De hepper og klapper energisk af de mange løbere, der kommer forbi. Andre steder på ruten er der helt stille, og der høres kun regndråbernes dryppen fra træer og lygtepæle iblandet løbernes taktfaste skridt.

>>Se Dagbladet Holstebro-Struers billedgalleri fra løbsdagen<<

Inde i Nørreport Centret hersker en helt anden stemning. Her er masser af folk, musik og speak i højtalerne, varm kakao og en forventningsfuld summen fra de mange løbere, der er ved at gøre sig klar.

”Da jeg kørte herind, tænkte jeg, ’jeg gider ikke løbe i det trælse vejr’, men når man så træder ind i centret, så er der en god stemning, folk man kender og falder i snak med, og nu glæder jeg mig bare til at løbe,” siger Anders Dissing fra Team Hop for Muskelsvind i Mejrup ved Holstebro. Han skal løbe halvmarathon til Holstebro Byløb i sit helt særlige og iøjnefaldende løbetøj i pink.

Løberne bruger byløbet til forskellige formål

Anders Dissing er en af de mange, der bruger Holstebro Byløb som delmål til løb senere på sæsonen. Han træner blandt andet frem til marathon i København, hvor han sammen med 10-12 venner løber i pink outfit for at øge opmærksomheden omkring muskelsvind. Holdet laver også en baglæns salto for hver kilometer. Til Holstebro Byløb laver han dog ikke saltoer, men outfittet er på plads.

Det kan være svært med motivationen henover vinteren, og derfor er det god timing, at Holstebro Byløb ligger på dette tidspunkt, så man kommer af sted

Anders Dissing, Team Hop for Muskelsvind

”Det kan være svært med motivationen henover vinteren, og derfor er det god timing, at Holstebro Byløb ligger på dette tidspunkt, så man kommer af sted. Jeg kan også godt lide, at ruten er en rundstrækning, for så kan jeg hele tiden se, hvor langt jeg er og tænke ’nu har jeg løbet 3 runder, så er der kun 2 igen’,” fortæller Anders Dissing.

>>Se Søren Steffensens billedgalleri fra løbsdagen<<

Roald Bro fra Thorsminde er en ivrig motionsløber, der gerne løber 20-30 km på sine længste træningsture. På grund af skader er det dog første gang til Holstebro Byløb, at han skal løbe en marathon. Der har været mange forberedelser op til, men selvom det var en hård tur, så er han godt tilfreds.

”Det er en fin rute ned gennem gågaden, men de sidste tre omgange trak tænder ud. Så er det dejligt at løbe forbi min familie og andre tilskuere, der hepper. Så jeg er klar igen til næste år,” siger Roald Bro, der har sin hustru og tre børn med til at styre tid og heppe opmuntrende.

Ruten egner sig godt til test af vinterformen

Ruten er en 4,2 km rundstrækning, der byder på både sving, kuperet terræn, brosten og stier. Så det er udfordrende for enhver, og man skal hele tiden være opmærksom, hvor man sætter sin fod, ikke mindst på grund af regnvejret og det glatte føre.

”Der er mange sving og glatte brosten, og det er tungt at løbe, men det er en super rute. Det er rigtig godt, der er kommet flere distancer, det trækker flere løbere til,” fortæller Trine Andersen, der vandt 8,4 km for kvinder i tiden 33 minutter og 43 sekunder. Trine Andersen deltager i byløbet for at støtte op om det lokale arrangement, men også for at teste formen af.

Idet ruten er en rundstrækning, bliver den også meget tilskuervenlig, og de mange tilskuere kan nemt følge med i, hvordan det går de enkelte løbere. Nogle løbere har endda overskud til at klappe tilskuere i hånden, når de løber forbi og får opmuntrende tilråb.

Vi har haft en rigtig god dag og fået mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne både i forhold til arrangementet som helhed, men også i særdeleshed ruten

Leif Lundstrøm, Idrætskonsulent DGI Vestjylland

Tilskuerne kan også følge med i det, der bliver et tæt opgør om 1. og 2. pladsen i halvmarathon for herrer. Mikkel Krogh Hansen fra Houlkær Løb og Motion/Vexa og Rasmus Skytte fra Holstebro Løbeklub finder hurtigt ind i et parløb og følges ad det meste af løbet.

”Vi kommer ikke fra samme klub, men vi løb i samme tempo, og så kom vi til at følges ad. Det er en fin, men blød rute, der tager en del energi, men så er det godt med de mange tilskuere, der hepper. Det blev en hård træningstur,” fortæller Mikkel Krogh Hansen, der på de sidste centimeter af opløbsstrækningen måtte se konkurrenten trække forbi.

Selvom Mikkel Krogh Hansen er kørt fra Viborg, så generer det ham ikke at der er et stykke vej til et godt løb.

”Jeg kører gerne for at deltage i et løb, og da jeg hørte om Holstebro Byløb på Facebook, synes jeg, det var et godt tilbud til at få testet formen af,” siger Mikkel Krogh Hansen.

Stor tilfredshed hos løbere og arrangør

Både arrangør og de mange løbere er godt tilfredse med Holstebro Byløb, og hos flere er der allerede sat kryds i kalenderen til næste års løb i februar.

”Vi har haft en rigtig god dag og fået mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne både i forhold til arrangementet som helhed, men også i særdeleshed ruten. Nu er det første gang, vi afholder Holstebro Byløb, og der er selvfølgelig nogle ting, vi skal have justeret ind til næste år, men vi glæder os allerede til næste gang,” siger Leif Lundstrøm, Idrætskonsulent DGI Vestjylland og ansvarlig for løbet.

Anders Dissing, der er tilbage efter have tilbagelagt halvmarathon-distancen er også godt tilfreds.

Jeg synes, det er et super arrangement, og jeg kommer helt sikkert tilbage næste år

Anders Dissing, Team Hop for Muskelsvind

”Jeg løb distancen på 1 time og 45 minutter og dermed 10 minutter hurtigere, end jeg havde forventet. Så det virker godt mentalt for mig med en rundstrækning, så jeg har styr på, hvor langt jeg har igen. Jeg synes, det er et super arrangement, og jeg kommer helt sikkert tilbage næste år,” slutter Anders Dissing forpustet af.

Datoen for Holstebro Byløb 2018 er endnu ikke fastlagt, men det bliver helt sikkert i februar, fastslår Leif Lundstrøm.