I Sørvad er ung som gammel med til at udvikle fremtidens aktiviteter

Hvilke aktiviteter skal vi have fremover? Hvordan bruger vi bedst vores haller, lokaler og cafe? Alle de spørgsmål var på dagsordenen i mandags, hvor Sørvad Kultur- og Idrætscenter havde inviteret til et møde om fremtidens udvikling.

Små lokalsamfund er ofte afhængige af et godt samarbejde på tværs af aldersgrupper og foreninger for at sikre at lokalområdet fortsat udvikler sig. Men hvordan kommer man fra tanke til handling når det gælder lokaludvikling?

I Sørvad samlede de både unge, voksne, børnefamilier, seniorer og foreninger til en snak om, hvordan fremtidens idrætscenter skal se ud og hvad det skal tilbyde.

Det lokale center rummer mange vidt forskellige mennesker, og hvilken bedre måde at udvikle det end ved at inkludere dem alle sammen?

Et kig ind i fremtiden

Det var forretningsudvalget i Sørvad Kultur- og Idrætscenter som lykkedes med at samle de deltagerne. I mandags var de værter for et møde, hvor hele lokalområdet var inviteret på aftensmad og dialog om udviklingen fremover.

Efter aftensmaden var fremtidens idrætsvaner og tendenser på agendaen. Her var det DGI’s Andreea Oprea som indtog talerstolen og klædte forsamlingen på til den efterfølgende snak om, hvordan de udvikler områdets gennem aktiviteter og brug af faciliteter.

Det betød bl.a. at de deltagende fik indblik i en stor undersøgelse om motionsvaner, som viser hvordan det står til med bevægelsen i både Holstebro og i Danmark. Også de unge blev hørt da en stor undersøgelse om unges motionsvaner blev inddraget.

Andreea taler om udvikling.jpg

Gruppedrøftelse resulterede i lang liste med forslag

Efter oplægget fra DGI var det deltagernes tur til at komme på banen. Fire forskellige emner var på bordet i gruppedrøftelserne:

  • Aktiviteter i Sørvad Kultur- og Idrætscenter
  • Rum og rammer i Sørvad Kultur- og Idrætscenter
  • Kommunikation
  • Økonomi, drift og organisering

Gruppearbejdet kastede mange gode ideer af sig.jpg

Ideerne væltede frem og listen med forslag til hvert emne blev kun begrænset af tiden. Alt fra bedre kommunikation online til nye hold og aktiviteter i centerets rammer blev skrevet ned på en liste, som forretningsudvalget nu skal arbejde videre med.

Hvilke forslag der bliver til virkelighed vil fremtiden vise, og det bliver uden tvivl spændende at følge. Mødet var et fremragende eksempel på hvordan man involverer både borgere og foreninger og giver dem medbestemmelse i den lokale udvikling – måske ideen er værd at overveje i jeres lokalområde?