I Uge 41 skaber Hyldgården i Holstebro aktivitet på gangstierne

Bo- og dagtilbuddet Hyldgården øst for Holstebro er med i kampagnen WE WALK, som afvikles i uge 41. De fik smag for gåture til Holstebro Byløb.

Hyldgården til Storåløbet 2019. Foto: Hyldgården

Motion og bevægelse er vigtigt for alle. Det gælder også for bo- og dagtilbuddet Hyldgårdens borgere, som er personer med varigt nedsat fysisk- og psykisk funktionsevne.

Derfor har de meldt sig til den landsdækkende kampagne, WE WALK, som i uge 41 sætter fokus på gåture. Alle kan arrangere og deltage gåture, og det har Hyldgården benyttet sig af.

"Da vi hørte om WE WALK, var vi ikke i tvivl. Det skulle vi være en del af - konceptet passer perfekt til os,” siger pædagog på Hyldgården, Hanne Østergaard Lillie.

De omkring 50 borgere fordelt på fem afdelinger på Hyldgården har nemlig også behov for at deltage i arrangementer.

Vores borgere er ikke anderledes end helt normale mennesker. De har nemlig også brug for at være med i noget, som er større end dem selv

Hanne Østergaard Lillie, pædagog på Hyldgården

Succes til Holstebro Byløb

Hyldgården fik for alvor øjnene op for gåture til Holstebro Byløb i februar, som mange af borgerne stadig snakker om.

”Vi havde en del borgere med til Holstebro Byløb, som gik 5 km. Vi prøver at drage nytte af de forskellige events. Vi håber, at WE WALK kan medføre, at flere af vores borgere vil deltage til Holstebro Byløb i 2020,” siger Hanne Østergaard Lillie.

Hanne understreger, at det gjorde et kæmpe indtryk på mange af borgerne, at de deltog i et løb på lige vilkår med alle andre.

Større fokus på motion og bevægelse

Bo- og dagtilbuddet fokuserer generelt mere på motion og bevægelse end tidligere. De har indført gåture som aktivitet hos enkelte af borgerne, og det har blandt andet resulteret i et kæmpe vægttab.

”Vi har en borger, som har tabt 15 kilo. Han har tabt sig, fordi vi har øget vores fokus på motion og bevægelse,” siger Hanne Østergaard Lillie.

Bevægelsen kan ud over de mange sundhedsmæssige fordele også have en anden positiv effekt.

”Hvis man har uro i sit hoved, er det aldrig en dårlig idé at bruge sit krudt på at motionere. Det får borgerne til at slappe mere af, når vi er på Hyldgården,” siger Hanne Østergaard Lillie.

Fakta om Hyldgården

Bo- og dagtilbuddet Hyldgården, som er en del af Center for Handicap i Holstebro Kommune, er et tilbud til voksne personer med varigt nedsat fysisk- og psykisk funktionsevne.

Hyldgården er placeret i udkanten af Holstebro. Hyldgården er indrettet med alle nødvendige hjælpemidler. Botilbuddet har egne busser med lift.

Personalegruppen er tværfagligt sammensat af pædagoger, ergoterapeuter, social- og sundhedsassistent/hjælper, fysioterapeuter, psykomotorisk terapeut og pædagogmedhjælpere.

Kilde: Holstebro Kommune og Hyldgården

Masser af gåture i uge 41

I WE WALK-ugen – uge 41 – er Hyldgården i gang med at arrangere gåture mandag – fredag kl. 16 for alle borgerne.

”Vi forventer ikke, at alle 50 borgere kan være med på alle gåture. Derfor spreder vi det over hele ugen, så alle kan være med på en eller flere,” siger Hanne Østergaard Lillie.

Ud over gåturen kl. 16 vil borgerne også få mulighed for at gå en tur kl. 10 på deres dagsbeskætigelse.

Som afslutning på ugen inviterer Hyldgården alle pårørende til at gå en tur sammen med borgerne om søndagen.

Bag WE WALK-kampagnen i uge 41 står DGI, DIF, Nordea-fonden, TrygFonden og Løbeshop.dk.

Du kan finde en oversigt over alle gåture i uge 41 her.