Inspiration: Sådan styrker du forenings-og træningsfællesskabet på afstand

Selvom vi ikke kan mødes og træne sammen fysisk, så kan det stadig lade sig gøre at styrke forenings-fællesskabet og trænings-gejsten gennem digitale løsninger. Vi har samlet nogle eksempler fra det vestjyske. Læs med og bliv inspireret i din forening.

Træn sammen med livestreaming

En måde at træne sammen – hver for sig – er med livestreaming på Facebook. I Ulfborg Idrætsforening livestreamer træner Mie Krogh Jensen gymnastiktræningen for sit kvindehold hjemme fra stuen via holdets Facebookgruppe.  Så kan kvinderne gå ind i gruppen og følge træningen hjemme fra egen stue, hvis de har mulighed for at deltage, og træningen er en stor succes.

Se videoen, hvor Mie Krogh Jensen viser, hvordan man starter en live-træning på Facebook.

Trænerguiden – dit online trænings-katalog

DGI Trænerguiden giver din forening masser af forslag til forskellige træningsøvelser, der er formidlet gennem både video, billeder og tekst. Alt er inddelt i aldersgrupper og niveauer, så det er nemt at udvælge det, der matcher til din forenings forskellige hold – hvad enten det drejer sig om badminton, løb, gymnastik, leg og bevægelse for 0-6-årige samt 6-16-årige og meget mere.

Lad jer inspirere af trænerne på DGI Vestjyllands projekt Familie-Fællesskab- Fritid. De finder øvelser og lege i træningskataloget og lægger dem op i projektets Facebookgruppe – når nu de ikke kan mødes fysisk og træne sammen med familierne, der deltagerne i projektet. Så kan familierne lave øvelserne sammen i hjemmet.

Trænerne har fokus på, at øvelserne og legene er for hele familien, og hvis der er brug for rekvisitter, er det nogle, alle har i hjemmet i forvejen. En af øvelserne har været en klude-leg.

”Det var en utrolig sjov aktivitet. Vi lavede aktiviteten mellem dansk og matematik. Drengene endte med våde klude med lidt sæbe på, og så blev hele stuegulvet vasket, ” fortæller Susanne Susgaard, der deltager i projektet sammen med din familie.

>> Kludeleg for 0-6-årige

>> Kludetræning for de større børn, unge og voksne

Find de mange øvelser online på DGI’s hjemmeside eller download app’en DGI Trænerguiden – det er gratis.

E-cykling - cykling hjemme i stuen foran skærmen

I Holstebro Triathlonklub skulle de for nylig have afholdt deres officielle opstartstræning. Det kunne ikke lade sig gøre at mødes fysisk og træne sammen - ligesom alle andre sportsgrene, og derfor afholdt træner Leif Lundstrøm træningen online. 11 ryttere deltog, og de kunne alle sidde tørskoede på cyklen i eget hjem og høre træneren snakke til dem eller skrive beskeder til dem på skærmen.

>>Sådan ser det ud, når man dyrker E-cykling

Mange cykelryttere benytter et cykelprogram, der bliver installeret på computeren eller din mobiltelefon, hvorefter du kan oprette egne ture og træninger. Disse programmer koster dog et medlemskab om måneden, så det er ikke gratis løsninger.

Konkurrencer – online

En anden måde at fastholde fællesskabet online er ved at lave interne konkurrencer. I din forening kan I lave mange forskellige konkurrencer i de forskellige idrætter, der er i foreningen.

  • Konkurrencer – dyst om hvem:
    • Der er den bedste til at jonglere med fodbold, fjerbold, køller (dokumenteres med video)
    • Der kan løbe flest kilometer, mens træningen er aflyst (dokumenteres via Endomondo)
    • Der kan stå på hænder længst tid (dokumenteres med video)

Inspiration til din forening

Du er forhåbentlig blevet inspireret af nogle af ovenstående eksempler til at holde sammen på fællesskabet og skabe fysisk aktivitet i din forening.

Husk du er velkommen til at følge DGI Vestjyllands Facebookside, hvor vi i denne tid lægger nye træningsøvelser op, som I kan dele ind på jeres gruppe eller side.

Tjek også DGI’s Facebookgruppe Digitalisering i idrætsforeninger for tips og tricks til digitale løsninger i denne tid.

Har du spørgsmål eller brug for gode råd, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi hører altid gerne fra jer, hvis I har gode eksempler på foreninger, der styrker fællesskabet i disse corona-tider.

Hvis du har spørgsmål eller har brug for gode råd, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi hører også gerne fra jer, hvis I har gode eksempler på foreninger, der styrker fællesskabet i disse Corona-tider.