Lille landsby skaber stort fællesskab

Velling Ungdoms-og Idrætsforening har skabt et gymnastikhold på tværs af foreningens forskellige idrætsgrene, for at skabe den gode Landsstævneoplevelse for lokalmiljøet.

Det fylder os altid med glæde, når vi oplever foreningslivet skabe gode initiativer, som samler mennesker.

Sådan et initiativ har Velling Ungdoms- og Idrætsforening sat i søen.

I den lille landsby ved Ringkøbing Fjord har den lokale idrætsforening valgt at gå sammen om at skabe et stort gymnastikhold, som skal deltage i Landsstævnet til sommer i Svendborg. Det bliver tredje gang Velling tager afsted med et stort fælleshold.
De var med både i Esbjerg og Aalborg i henholdsvis 2013 og 2017, hvor det var en stor succes.

"Vi var afsted i både 2013 i Esbjerg og 2017 i Aalborg. Det gik rigtig godt, vi var afsted 64 deltagere i 2017. Det håber og regner vi med bliver samme tilfælde i år" lyder det fra Anette Kirk Jepsen fra Velling Ungdoms- og Idrætsforening

Holdet er dog ikke kun for de gymnastikinteresserede, men et hold for alle som har lyst til at dyrke fællesskabet og deltage i Landsstævnet.
Det store trænerteam vil prøve at skabe nogle alsidige ramme, så alle kan være med på deres eget niveau. På denne måde kan alle være med, også selvom gymnastikkens rytmer og spring ikke falder en naturligt. F.eks. vil de omfavne deres store fodboldafdeling, ved at skabe sekvenser, hvor de inddrager fodbolden.


Holdet fungerer som ramme for turen til Svendborg, så deltagerne er velkommen til at tilmelde sig og deltage i andre aktiviteter, udover opvisningen. Fællesskabet er i den grad i højsædet i Vellings Landsstævneprojekt!

Stor gruppe bag holdet
Sådan et hold kommer dog ikke op at stå af sig selv. Der sidder tre personer, som koordinator, og så har de en stor gruppe på ti personer, som skal stå i spidsen som instruktør, og deler de enkelte Sekvenser ud mellem dem.

"Vi sidder tre der overordnet kordinere og arbejder med at sætte holdet sammen. Samtidig har vi et stort hold, på ti personer, som skal være instruktører og har delt de forskellige serier og sekvenser ud mellem dem. Så der er noget for alle, f.eks. om man vil springe eller ej" fortsætter Anette Kirk Jepsen.

Selv om planlægningen allerede er langt, begynder træningerne først til foråret, hvor der vil blive afholdt tre til fire træningsdage op mod Landsstævnet.

Skal din landsby også afsted sammen?

Vi håber, at der er andre som bliver inspireret af initiativet ude i Velling, som er et bevis på man ikke behøver arrangere en hel sæson for at kunne deltage til Landsstævnet, og at det sagtens kan lade sig gøre at kombinere gymnaster, fodboldspillere og volleyballspillere på samme hold.
Hvis der blot er nogle få som vil tage initiativet, kan det skabe et større fællesskab, og give endnu flere den oplevelse det er at deltage i et Landsstævne. Skal din landsby også afsted sammen?