En gymnastikopvisning ud over det sædvanlige

Mærk Energien markerede genstarten af gymnastikken i Vestjylland med et storslået udendørs drive-in-arrangement.

Både storskærm og scene blev sat op den solrige lørdag før arrangementet

1.671 deltagere og over 550 biler med tilskuere lagde søndag d. 30. maj vejen forbi en gymnastikopvisning, som ikke var helt som alle de andre.

”Mærk Energien”, som arrangementet var døbt, rykkede nemlig gymnastikken væk fra de vante haller og ud under åben himmel i de naturskønne rammer på Nørre Vosborg ved Vemb. På denne genåbning af gymnastikken i landsdelen deltog hele 22 forskellige hold fordelt på fire forskellige tidsrum, og ét af de hold kom fra Vedersø Idrætsefterskole. Ligesom alle andre gymnaster har de måtte undvære de traditionelle opvisninger dette forår, og de var derfor spændte på igen at komme ud på gulvet.

”De var spændte og rigtig nysgerrige på den gymnastikoplevelse, der stod foran dem. Vores elever har jo ligesom alle andre gymnaster ikke været på gulvet hele foråret, så det her med, at vi skulle ud og lave opvisning et sted, på et stort gulv, det var de spændte på, udtalte Henrik Kyhl, afdelingsleder på Vedersø Idrætsfterskole.

”Inden havde de ikke så mange forventninger, andet end det vi kort havde fortalt dem, så der vidste de ikke så meget. Efterfølgende syntes de, at det var en helt vild fed oplevelse at være med til. Det her med, at det er en unik oplevelse, som man måske ikke får lov til igen er der mange, som syntes har været fedt, så det har været en god oplevelse for dem”

De kendte plasticstole fra hallerne var på dagen udskiftet med bilsæder, og klappende hænder byttet ud med dyttende horn, så selvom tilskuerne sad med behørig afstand i hver deres bil, så kunne gymnasterne mærke støtten fra tilskuerpladserne.

”Vi kom jo direkte fra en opvisning i Gråkjær Arena to-tre timer før, hvor de havde 500 forældre siddende og klappe inde i en hal, så det var én oplevelse de havde den dag, og så gik de over og fik dytteoplevelsen, og det syntes de var hyggeligt”

Stor ros til de frivillige

Til arrangementet var en stor flok frivillige involveret, og de var alle med til at sikre, at dagen forløb som den skulle, og også de sikrede sig roser fra afdelingslederen fra Vedersø:

”Alt i alt rigtig gode rammer for en god oplevelse. Stor ros til de mange frivillige især, som har lagt et kæmpe arbejde i at få det her til at lade sig gøre”

Henrik Kyhl Pedersen, Vedersø Idrætsefterskole

Drive-in-opvisninger bliver formentlig ikke en del af fremtidens gymnastikopvisninger, men det er ikke sikkert, at det er sidste gang at den traditionsrige idræt trækkes ud under den blå himmel. Da Henrik Kyhl blev spurgt, hvorvidt de kunne finde på at deltage udendørs igen, var svaret klart:

”Ja da, absolut – gymnastikken kan bare noget specielt. De vante rammer i en hal kan én ting, og udendørsoplevelser kan noget andet”