Motion i sand, blæst og vand - firmaudflugten går til North Sea Beach Marathon

Firmaudflugten for de ansatte i firmaet Malus går hvert år til stranden ved Hvide Sande. Her står den på hygge og socialt samvær samt deltagelse i North Sea Beach Marathon.

I firmaet Malus i Fredericia arbejder de ansatte til dagligt med sporteknisk arbejde og jernbanesikkerhed. Det kan være et fysisk hårdt og krævende arbejde. Driftsdirektør Niels Jessen har derfor indført flere årligt tilbagevendende firmaudflugter, hvor der både er fokus på socialt samvær, men også motion. En af disse udflugter går til North Sea Beach Marathon i Hvide Sande.

Engang imellem har vi brug for at mødes omkring noget socialt, og det kombinerer vi så med at være fysisk aktive

Niels Jessen, driftsdirektør i Malus

”Mine ansattes velbefindende er mig meget på sinde. Det er fint, at vi mødes på arbejde, men engang imellem har vi brug for at mødes omkring noget socialt, og det kombinerer vi så med at være fysisk aktive. Vi ved alle, at det er vigtigt med motion og at få pulsen op i længere tid af gangen.” fortæller Niels Jessen.

De ansattes ægtefæller, kærester og børn inviteres også til at deltage i firmaudflugten til North Sea Beach Marathon.

Motion gavner sammenholdet på arbejdspladsen

Niels Jessen introducerede North Sea Beach Marathon for de ansatte ved Malus og deres familier for første gang i 2011, og de har deltaget i løbet siden da. Der er 27 ansatte i Malus, og både sidste år og i år deltager 37 i udflugten.

”Det giver helt klart noget til sammenholdet og kemien kollegerne imellem at mødes uden for arbejdet. Kollegerne får en indsigt i hinanden og deres familier og får set hinanden på en ny måde, når vi mødes i sportstøj frem for arbejdstøj. Det giver dem også noget at snakke om og være fælles om, når vi mødes på arbejdet igen,” siger Niels Jessen.

Malus’ ansatte og deres familier mødes altid i god tid, inden løbet starter. Her får de hilst på hinanden og får løbe-t-shirts med firmaets logo på. Det giver en god holdånd at løbe i ens t-shirts, når de skal igennem strabadserne på stranden.

Fakta om North Sea Beach Marathon

  • Distancerne er 4,2km, 8,4km, halvmaraton og helmaraton.
  • 18 nationaliteter er repræsenteret ved løbet, herunder: Canada, Kina, Djibouti, USA, Norge, Sverige, Tyskland, Indien og Frankrig
  • Løbet er UTMB-certificeret
  • Tjek North Sea Beach Marathons hjemmeside for mere løbsinfo samt gode råd før/under/efter løbet

Der er flere distancer, men de ansatte i Malus har besluttet at løbe enten 4,2 eller 8,4 km frem for de længere distancer.

”Der skal være plads til alle i dette løb, samtidig med at vi er sociale og hygger os. Hvis vi fordelte os på alle distancer, ville folk på de korte distancer være i mål en rum tid før folk på de længere distancer, og det ville gå ud over det sociale. Så vi har fundet en god mellemvej,” synes Niels Jessen.

Når alle har gennemført løbet, samles de omkring lidt god mad og drikke, inden turen går hjem mod Fredericia.

Det er en oplevelse værd at løbe ved Vesterhavet

Niels Jessen har selv deltaget i North Sea Beach Marathon siden 2001, hvor det første maratonløb blev afholdt, og det lagde grunden til, at det netop er dette løb, Malus kører helt fra Fredericia til Hvide Sande for at deltage i. Niels Jessen glæder sig til, turen igen går til stranden ved Hvide Sande.

North Sea Beach Marathon er en oplevelse værd, og det er fantastisk at løbe ved Vesterhavet

Niels Jessen

”Alle distancer løbes på stranden, og det giver masser af variation med de forskellige nuancer af underlag, hvor man løber i både hård, løs og vådt sand. Vestenvinden kan også spille en stor rolle, og det kan være et fysisk hårdt løb, selvfølgelig afhængig af distance og kondition,” slutter Niels Jessen af.

North Sea Beach Marathon afholdes søndag 24.juni 2018, og distancerne er 4,2km, 8,4km, halvmaraton og helmaraton.

Det er muligt at tilmelde sig på løbets hjemmeside helt op til dagen før afholdelsen samt på selve løbsdagen i Hvide Sande.