Næsten 800 børn kan deltage gratis på DGI Vestjyllands idrætsaktiviteter i sommerferien

DGI Vestjylland har ansøgt for midler til gennemførsel af ekstra sommerferieaktiviteter i 2020. Det gør det nu muligt for 770 børn at deltage gratis på forskellige DGI-aktiviteter i uge 27, 31 og 32.

Der bliver fart over feltet, når mere end 750 børn og unge kan prøve sjove DGI-idrætsaktiviteter i løbet af sommerferien. Foto: Nils Rosenvold

DGI Vestjylland har ansøgt Ringkøbing-Skjern, Struer og Lemvig kommuner for midler til gennemførsel af ekstra sommerferieaktiviteter. Hele 10 FerieSjov-arrangementer, to havne-aktiviteter og to camps har fået godkendt ansøgningerne, og det gør det muligt for 770 børn og unge i alderen 6-17 år at deltage gratis og få nogle sjove og aktive oplevelser i løbet af sommerferien.

Midlerne kommer fra aftalen som regeringen, Kommunernes Landsforening og Folketingets partier for nylig indgik om at bevillige 200 millioner kroner til fordeling mellem landets kommuner for at støtte sommeraktiviteter for børn og unge i alderen 6-17 år.

Det glæder idrætskonsulent ved DGI Vestjylland Ole Schmidt, at DGI Vestjylland kan afholde aktiviteterne.

Mange børn og unge må holde sommerferie hjemme i Danmark i år, og takket være disse midler har vi mulighed for at give dem nogle sjove og anderledes sommeroplevelser ganske gratis

Ole Schmidt, idrætskonsulent DGI Vestjylland

DGI’s aktiviteter vil foregå i uge 27, 31 og 32. Der vil være alt fra leg i trækronerne i WOW PARK og udendørs aktiviteter på naturlegepladser og ved idrætscentre rundt om i det vestjyske landskab. Der bliver også afholdt Outdoor Camp på Dejbjerglund Efterskole og SommerSpringCAMP på Vedersø Idrætsefterskole. I uge 31 er der mulighed for, at familien kan kigge forbi Ringkøbing havn eller Struer havn og dyste i sjove konkurrencer uden at tilmelde sig.  Alle aktiviteter er gratis.

DGI Vestjylland ønsker, at børnene tilmelder sig FerieSjov-aktiviteterne og de to camps via www.dgi.dk/arrangementer, hvor man også kan læse mere om de forskellige arrangementer. Der er et max-antal på de forskellige aktiviteter, og først-til-mølle-princippet gælder.