Nu har Holstebro sin egen mountainbikepark i topklasse

MTB Holstebro er foreningen bag den imponerende mountainbikepark, som i dag blev indviet med taler, mad og drikke og en demonstration af banens muligheder.

Uanset niveau og erfaring er der nu ikke langt til fede oplevelser på mountainbike.

Denne dag har MTB Holstebro ventet på i flere år. Dagen hvor hundredvis af timers arbejde, mange møder, store beløb og nervepirrende bekymringer kulminerede i åbningen af den splinternye mountainbikepark i Vestre Plantage syd for Holstebro.

Mange unge og voksne i og omkring Holstebro nyder at hoppe på mountainbiken og udforske det flotte, vestjyske landskab, men indtil nu har der været langt til de gode mountainbikeparker. Det er der ikke længere.

Nu har alle med interesse for mountainbike i området ikke langt til en oplevelse på den gamle skibakke, som er blevet til en mountainbikepark i topklasse.

”Det er en stor forløsning. Det må man sige. Både at være færdig og selvfølgelig også at se så mange glade mennesker, og at vejret er så godt som det er, så de virkelig kan nyde det”, lød det fra Søren Hjorth Schou, næstformand og projektleder for bikeparken i MTB Holstebro.

Stærkt samarbejde gjorde drømmen til virkelighed

Et hav af frivillige timer er blevet lagt i projektet, som startede for et par år siden. Mens MTB Holstebro har lagt flest timer i projektet, så har naboklubberne Sir-Lyngbjerg MTB og Struer Cykelklub også hjulpet til og vist eksemplarisk naboskab.

Det er lang tid siden, at den gamle skibakke sidst havde mærket et par ski suse ned af hældningen. Derfor tilbød Holstebro Kommune, at MTB Holstebro kunne bruge området til at skabe en mountainbikeoplevelse i særklasse.

Mens kommunen bød ind med midler og skibakken, så støttede Nordea Fonden op om projektet med et bidrag, som man ikke ser den landsdækkende fond diske op med hver dag. Dertil lagde MTB Holstebro selv en stor portion penge, hvilket førte det samlede beløb op på 412.000 kr.

Rundstykker, taler og show åbnede parken 

Indvielsen startede ud med rundstykker og kaffe til de mange fremmødte. Taler fra formand Johnny Weisberg, næstformand Søren Hjorth Schou og formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Holstebro Kommune Lene Dybdal fulgte op på formiddagsforfriskningen før snoren (som ved dagens lejlighed selvfølgelig var en cykelslange) blev klippet.

Nu stjal klubbens dygtige medlemmer showet med en demonstration af hvad banen har at byde på for alle besøgende. I modsætning til mange andre baner, så har denne ekstra mange hop, hvilket giver stor mulighed for udfordringer og variation i kørslen ned mod bunden.

Dette benyttede mange ryttere i alle aldre og niveauer sig af. Udover klubbens egne medlemmer blev banen også testet af gæster langvejs fra – men det er jo heller ikke hver dag, at sådan et spor åbner?

Efter flot kørsel og hygge på og omkring banen sluttede dagens officielle program. Nu er parken åben for alle, og takket være MTB Holstebro, kommunen og Nordea Fonden kan alle i og omkring Holstebro udfordre g-kraften på mountainbike tæt på hjemmet.