Ny bestyrelse på plads efter kampvalg

Martin Højbjerg Wiborg er ny mand i bestyrelsen efter DGI Vestjyllands års-møde. Formand Per E. Østergaard og menig medlem Bettina Lydersen blev genvalgt

Motivation og det gode idrætsliv for børn og unge diskuteres på tværs af generationer

Foreningerne i Vestjylland fik mandag 28. november navnene på medlemmerne i den nye bestyrelse, som blev fundet efter kampvalg. Formandsposten var der ingen konkurrenter til, og Per E. Østergaard fik derfor endnu to år som formand for DGI Vestjylland. Det bliver hans sidste periode, idet formanden ikke kan genvælges efter sit 8. år.

To almindelige pladser i bestyrelsen var også på spil. Jesper Fruergaard valgte ikke at genopstille, mens Bettina Lydersen modtog genvalg. Hun fik konkurrence fra Martin Højbjerg Wiborg og Rasmus Visholm Jensen.

Med tre kandidater til to pladser skulle der et kampvalg til. Hver kandidat fik ordet, og efter en skriftlig afstemning stod det klart, at Bettina Lydersen fik endnu en periode, og hun fik selskab af Martin Højbjerg Wiborg.

Pladsen som 1. suppleant gik til Rasmus Visholm Jensen og 2. suppleanten blev Mikael Lykke.

Nyt bestyrelsesmedlem brænder især for de unge

Den nye mand i bestyrelsen, Martin Højbjerg Wiborg, er til daglig forstander på Bøvling Idrætsefterskole; en stilling han har haft siden 2013. Han har erfaring med en lang række bestyrelser – lige fra en halbestyrelse til et lokalt boligselskab.

Det er især børn og unges muligheder for fællesskab og udvikling, der optager ham. Han kender de unges liv og udfordringer fra sin stilling som efterskoleforstander, og han vil gerne bidrage til, at de unge kan få et hektisk ungdomsliv til at hænge sammen med foreningsliv og frivillighed.

Efterskolebaggrunden vil han også bruge i DGI Vestjyllands bestyrelse, hvor han vil arbejde for et stærkt samarbejde mellem Vestjyllands mange efterskoler og hele områdets idrætsorganisation.

Børn og unges motivation i fokus

Før generalforsamlingen inspirerede fire oplægsholdere årsmødets deltagere under temaet BØRN I BEVÆGELSE.

Først startede tidligere norske håndboldlandsholdsspiller Bjarte Myrhol med at fortælle om sit syn på børns glæde ved idræt. Her kom han bl.a. ind på fordelene ved at specialisere sig i én idræt sent i ungdommen samt børn og unges behov for være med fordi det er sjovt og udviklende – ikke kun for at vinde.

Det spor fortsatte DGI-konsulenterne Tina Skannerup og Charlotte Egede Frost i. De fortalte om GO! – et koncept der har fokus på forskellige typer af motivation for idræt og bevægelse. Mellem de to oplæg fortalte centerleder Kenneth Krog om, hvordan fritidscenteret arbejder med at gøre hallerne og cafeen til byens naturlige mødested.

De 50 deltagere på årsmødet fik gode ideer og konkrete redskaber til at arbejde med gode foreningsmiljøer for børn og unge. De kan se frem til støtte fra en ny bestyrelse, som med ét nyt medlem er klar til at hjælpe Vestjyllands foreningsliv.

Havde du svært ved at lægge de farverige GO!-klodser fra dig? Læs mere om GO! via linket nederst på siden og kontakt vores konsulenter:

Tina Skannerup – tina.skannerup@dgi.dk eller 30 59 11 54

Charlotte Egede Frost – charltte.egede.frost@dgi.dk eller 23 82 94 24