Ny formand i tennis vil arbejde for udvikling, synlighed og fælles aktiviteter blandt klubberne

DGI Vestjylland Tennis’ nye formand Kaj Christiansen har et indgående kendskab til tennissporten og vil arbejde hårdt for at skabe udvikling, synlighed og fælles aktiviteter til fordel for de vestjyske tennisklubber.

Kaj Christiansen spiller tennis og padel fire gange om ugen i Videbæk Tennisklub og bor kun få minutters gang fra banerne. Foto: Jakob Slot

DGI Vestjylland Tennis’ nye formand Kaj Christiansen har et indgående kendskab til tennissporten og vil arbejde hårdt for at skabe udvikling, synlighed og fælles aktiviteter til fordel for de vestjyske tennisklubber.

For Kaj Christiansen er udviklingsarbejde noget, der har præget hele hans liv – både privat og på job. Han har en jernvilje og en fast tro på, at med udvikling og synlighed kan DGI Vestjylland Tennis komme på landkortet med fornyet styrke.

Jeg vil arbejde for nye tiltag, der bidrager til, at tennissporten bliver endnu mere udbredt

Kaj Christiansen, formand DGI Vestjylland Tennis

”Gør man som man plejer, sker der aldrig en forandring, men af og til må man slå nogle skæve streger for at lykkes med noget nyt. Jeg vil arbejde for nye tiltag, der bidrager til, at tennissporten bliver endnu mere udbredt, og jeg vil arbejde for, at tennis får en endnu større stemme i DGI Vestjylland, ” siger Kaj Christiansen, der overtog formandsposten i DGI Vestjylland Tennis i februar 2020.

Et godt samspil mellem konsulent og formand kommer klubberne til gavn

Med seks år som formand i Videbæk Tennisklub har Kaj Christiansen et indgående kendskab til DGI samt bestyrelsesarbejdet og har et godt samarbejde med tenniskonsulent Thomas Munk. Det var da også Thomas Munk, der prikkede Kaj Christiansen på skulderen, da der manglede en formand for DGI Vestjylland Tennis.

”Der er ingen tvivl om, at Kaj Christiansen vil kunne løfte opgaven som formand for DGI Vestjylland Tennis. Kaj er visionær, han knokler for at opnå sine mål, og vi har et godt samarbejde med god sparring og konstruktive diskussioner, og vi kender hinandens styrker og svagheder rigtig godt, så vi kan spille hinanden gode, ” siger Thomas Munk, tenniskonsulent i DGI Vestjylland og Midtjylland.

Makkerparret har et mål om at øge medlemstallet i de vestjyske tennisklubber. Det vil de blandt andet gøre gennem et projekt, hvor klubberne skal samarbejde omkring aktiviteter og synlighed. Projektet skulle netop søsættes som coronakrisen indtrak, men flere klubber er allerede klar til at gå med projektet, når der er grønt lys.

”Mange af vores tennisklubber er små, og vi bliver nødt til at lægge en indsats, så vi gør klubberne mere synlige i lokalområdet og dermed kan tiltrække potentielle medlemmer. Ved at vidensdele mellem klubberne kan vi bruge den viden til at hjælpe hinanden i lokalområderne med at skabe fælles aktiviteter samt gøre en indsats på de sociale medier, i pressen m.m., ” siger Kaj Christiansen.

Synlighed er vejen frem

Kaj Christiansen er bevidst om, at mange klubber er udfordrede på at gøre sig synlige, så folk deltager i deres aktiviteter og åbne arrangementer, og han mener, det er vigtigt, at klubberne tænker hele vejen rundt.

”Der er mange platforme, tennissporten kan synliggøres på, og der er også mange målgrupper at tale til. Vi skal blive endnu bedre til at kommunikere på flere platforme og have de gode historier bragt i pressen, ” siger Kaj Christiansen.

Kaj Christiansen glæder sig til at komme ud i de vestjyske tennisklubber og bidrage med sit kendskab til udviklingsarbejde samt gå i dialog om, hvordan klubberne bliver mere synlige og skaber aktiviteter til fordel for medlemmer, lokalsamfund og klub. Både Kaj Christiansen og tenniskonsulent Thomas Munk opfordrer desuden klubberne til at kontakte dem, hvis de har brug for til sparring og rådgivning.

Fakta om Kaj Christiansen

  • Formand for DGI Vestjylland Tennis siden februar 2020.
  • Har haft fælles formandskab med Tommy Bay i Videbæk Tennisklub fra 2013 – 2019.
  • Spillede en del tennis i 1990’erne indtil arbejde og familie tog tiden, og han holdt en pause fra spillet. I 2006 begyndte han igen at spille tennis.
  • Spiller tennis og padel fire gange om ugen i Videbæk Tennisklub.
  • Spiller tennis, fordi det er udfordrende og ketsjersporten tiltaler ham.
  • Gik på efterløn i 2009 efter 24 år som industrigruppeformand i fagforening.
  • Udlært tømrer.
  • Bor i Videbæk med sin hustru Else. De har sammen tre børn og tre børnebørn.