Ny outdoorforening ser lysningen i skoven

I DGI Vestjylland arbejdes der for tiden benhårdt på at opstarte nye outdoorforeninger.

Mad over bål - Michael Damgaard


På trods af al den fantastiske natur i Vestjylland, er DGI ikke overrendt af outdoorforeninger.
Nu virker det dog til, at interessen er begyndt at spire, og at flere og flere er begyndt at se kvaliteterne i kombinationen af naturen og foreningslivet.

Med en stor passion for natur og friluftsliv er Michael Damgaards vandrerygsæk fyldt op med en masse erfaring og oplevelser, som han ønsker at dele med andre.
Michael er en af initiativtagerne til den nye og spændende forening, Kratluskerne Vestjylland, som har fokus på oplevelser i naturen og fællesskabet om bålet.

Idéen til Kratluskerne Vestjylland er startet, fordi jeg selv brænder for alt, hvad der har med natur at gøre og fordi jeg synes, at der mangler et aktuelt og attraktivt tilbud til voksne. Jeg fornemmer en større og større interesse, men synes ikke at mulighederne og tilbuddene følger efter”, siger Michael.

Ud over oplevelserne og fællesskabet kan naturen og friluftslivet også være med til at bidrage positivt til den enkeltes sundhed. Faktisk rummer naturen et stort potentiale for at øge danskernes sundhed. Det viser en forskningsoversigt fra Friluftsrådet, hvor resultaterne blandt andet viser, at ophold og bevægelse i naturen for eksempel reducerer stress-niveau.

Hvad skal vi lave i naturen?

 ”Formålet med Kratluskerne Vestjylland er, at vi skal udbrede kendskabet til basale færdigheder, så man kan klare sig i naturen. Vi skal ud og prøve os selv af og udnytte alt hvad naturen kan og giver os. Så vi skal bl.a. bygge shelter, sanke og så er det også helt oplagt at lave mad over bål, da jeg er uddannet kok”, siger Michael Damgaard med et smil.

Tilbuddet henvender sig til alle voksne og vil være på tværs af færdigheder og kendskab til naturen. Ved hver mødegang i skoven, er der undervisning af hinanden internt eller der hyres en ekstern instruktør, som kan udfordre gruppen med nye færdigheder og nyeste viden.

En vigtig faktor for at involvere sig i en forening er, at man vil opleve det unikke sociale fællesskab, som man ellers ikke får, hvis man tager alene ud i naturen.


Vil du vide mere om Kratluskerne Vestjyllands fællesskab og aktiviteter, så find dem på Facebook.

I samarbejde med DGI Vestjylland arbejder foreningen på at finde en skov, som vil blive fast mødested og altså være udgangspunktet for Kratluskerne Vestjyllands aktiviteter.