Ny uddannelse bruger naturen til bevægelse

Frisk luft, bevægelse og ophold i naturen giver livskvalitet, det kan virke afstressende og øge livsglæden. Det er netop grundlaget for den gratis uddannelse DGI Naturtræning, der er et tilbud til alle, der ønsker at træne et motionshold med fokus på bevægelse og fællesskab i og med naturen.

Med en uddannelse som naturinstruktør lærer man at benytte naturen som ramme for motion og at udnytte de særlige kvaliteter, naturen har for menneskers psykiske og fysiske velbefindende. Uddannelsen er gratis og er blevet til med støtte fra Friluftsrådet.

Holdtræning, der gavner krop og sjæl

Projektleder ved DGI Vestjylland, Andreea Oprea glæder sig over at kunne tilbyde uddannelsen til alle interesserede.

De fleste kan nikke genkendende til, at ophold i og med naturen er godt for både krop og sjæl, og som naturinstruktør bliver man netop klædt på til at afholde en holdtræning, hvor holdet både opholder sig i naturen og bruger naturen til bevægelse og til at få sved på panden

Andreea Oprea, Projektkonsulent, DGI Vestjylland

DGI Naturtræning er derfor også velegnet til og kan målrettes til mennesker, der er sårbare, for eksempel stressramte, smertepatienter eller mennesker med kroniske sygdomme inde på livet.

”Ophold i grønne områder har flere positive gevinster, da det kan øge ens livskvalitet og modstandsdygtighed ved sygdomme, det kan virke afstressende og dæmpe puls, blodtryk og muskelspændinger. Samtidig ved vi, at udendørs aktiviteter i højere grad motiverer folk til at fortsætte træningen og påvirker folks mod til bevægelse, så der er mange muligheder for en naturinstruktør til at tilbyde holdtræning i sin forening eller som åben træning i den lokale bys udendørsarealer,” siger Andreea Oprea.

Bliv instruktør

Det er en 5-timers uddannelse, hvor der tages afsæt i syv træningsparametre, som alle styrker muskler, balance og kondition. Derudover vil man på uddannelsen også arbejde med begreber som mod og åndedræt samt leg og relationer, og der vil både være individuelle og fælles øvelser.

Uddannelsen finder sted lørdag 2. juni i Skjern og arrangeres i et samarbejde mellem Sundhedscenter Vest, Frivillig Vest og DGI Vestjylland.