Nyt badmintonprojekt til piger: fokus på fællesskab, hygge og bevægelsesglæde

Det skal være nemmere for piger at mødes med veninderne på badmintonbanen. DGI Vestjylland Badminton er klar med et nyt projekt, der sætter fokus på piger i alderen 10-14 år.

Med projektet Pigefjer sætter DGI Vestjylland Badminton særligt fokus på piger i forhold til at skabe gode idrætsoplevelser, fællesskab og venindehygge på badmintonbanen.

Badminton er en populær sport i det vestjyske, men hos DGI Vestjylland Badminton oplever de i stigende grad en efterspørgsel til at lave arrangementer kun for piger, og det gør de nu noget ved med projektet Pigefjer.

”Vi ønsker med dette projekt at sætte særligt fokus på piger i forhold til at skabe gode idrætsoplevelser, fællesskab og venindehygge på badmintonbanen” siger Flemming Kjær, badmintonkonsulent ved DGI Vestjylland, der står bag projektet i samarbejde med projektleder Pernille Stampe Geisler.

Alle piger i alderen 10-14 år kan deltage

Pigefjer er et nyt projekt, der gør det muligt for piger i alderen 10-14 år at tage deres veninder med til badminton, selvom de ikke er en del af en badmintonklub. Til fire endagssamlinger og en overnatningssamling i løbet af 2020 vil piger kunne mødes omkring badminton med fokus på at skabe et fællesskab på tværs af alder, venskaber og klubber.

Tilmeld dit barn til Pigefjer

Projektleder Pernille Stampe Geisler glæder sig til at levendegøre projektet sammen med en række instruktører.

Jeg glæder mig til at kunne skabe en masse sjov, hygge og bevægelsesglæde blandt de unge piger.

Pernille Stampe Geisler

”Badminton er selvfølgelig omdrejningspunktet, men vi skal også lave en masse andet, og det er vigtigt for os, at alle piger kan være med, uanset om man spiller badminton eller aldrig har prøvet det før, ” siger Pernille Stampe Geisler.

Tag veninderne med

For at gøre det så nemt som mulig for de vestjyske piger at deltage, vil der både være samlinger i Mejrup og Skjern. På den måde forsøger projektleder Pernille Stampe Geisler at imødekomme den geografiske udfordring, der også kan være.

”Vestjylland er et stort område og ved at afholde samlingerne i to byer og i rammer, hvor vi har gode muligheder for en masse sjove aktiviteter for pigerne, håber vi, at flere har lyst til at være med, ” siger Pernille Stampe Geisler.

Første samling vil være i slutningen af marts, hvor der både vil være aktiviteter i Mejrup Kultur- og Fritidscenter lørdag 28. marts og i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter søndag 29. marts. Her vil der være fokus på, at pigerne kommer godt fra start, lærer hinanden at kende og får brugt en masse energi på sjove lege og spil.

Jeg håber, at en masse piger tager deres veninder under armen og kommer med til nogle sjove dage, hvor nye venskaber måske opstår, og de oplever glæden ved at mødes omkring badminton og andre gode idrætsoplevelser med veninderne.

Pernille Stampe Geisler

Projektet kører fra marts til november 2020, og foruden samlingen i marts vil der være endagssamlinger i august, oktober og november, og projektets afrundes i november med en samling, hvor der er overnatning fra fredag til lørdag.