Over 200 har tilmeldt sig Holstebro Byløb

Søndag 26. februar 2017 vil mere end 200 løbeentusiaster bevæge sig rundt i Holstebro centrum, når Holstebro Byløb afholdes.

Næsten 230 løbere er tilmeldt Holstebro Byløb, der afholdes 26. februar med start og mål ved Nørreport Centret. Det er muligt at tilmelde sig på dagen. Foto: Lisbeth Skøttergaard

Det tidligere Holstebro Bymarathon er tilbage i nyt format, og det lægger godt fra start. Holstebro Byløb, som det nu kaldes, er for alle aldersgrupper og for løbere på alle niveauer, og det har fået næsten 230 løbeglade motionister til at tilmelde sig på forhånd.

”Vi er glade for, at folk har taget så godt imod Holstebro Byløb og det nye setup,” siger Leif Lundstrøm, Idrætskonsulent ved DGI Vestjylland, der arrangerer løbet.

Der er mange lokale tilmeldt, men der kommer også løbere fra Viborg, Aarhus, Mors og så langt væk som København

Leif Lundstrøm, Idrætskonsulent DGI Vestjylland

Medaljer er en stor motivationsfaktor

Selve ruten er placeret i den indre by med start og mål ved Nørreport Centret med en rundstrækning på 4,2 km. Det er muligt at deltage på 4,2 km, 8,4 km, halvmarathon og marathon. Der er også et børneløb for de yngste løbere. Distancerne på 8,4 km og halvmarathon er de mest populære blandt deltagere, og der er over 100 deltagere på halvmarathondistancen.

>>Læs mere om Holstebro Byløb<<

Det har vist sig, at en stor motivationsfaktor for at deltage på særligt de længere distancer er muligheden for at kunne hænge en medalje om halsen, når man kommer i mål.

”Uanset løbeniveau så er det en sejr at gennemføre en distance. Derfor besluttede vi, at løberne på halvmarathon og marathondistancen skulle have medalje ved gennemført løb, og så må vi se, om der skal være medaljer på alle distancer til næste år. De seje børneløbere får selvfølgelig også en medalje og en fastelavnsbolle, når de har gennemført løbet,” fortæller Leif Lundstrøm.

Kommer du som tilskuer?

Har du lyst til at kigge forbi som tilskuer og heppe på de mange løbere, mener Leif Lundstrøm, at de bedste hotspots vil være i Nørreport Centret og i anlægget.

Tilmelding på dagen

Målsætningen for Holstebro Byløb på det første år for dets ’genopstandelse’ er, at mellem 2-300 løbere deltager. Og da det er muligt at tilmelde sig løbet på selve løbsdagen, vil målsætningen blive opfyldt i fin stil.

”Det er fantastisk at kunne nå målsætningen her det første år, hvilket blandt andet skyldes mange positive bidrag fra samarbejdspartnere og sponsorer. Vi satser på, at der tilmelder sig nogle på selve løbsdagen, og vi har sørget for at have lidt ekstra startnumre og medaljer. Til næste år håber vi, at endnu flere løbere deltager og får en god oplevelse med at få testet vinterformen af,” slutter Leif Lundstrøm af.