På Vedersø Idrætsefterskole springer de sikkert

Vedersø Idrætsefterskole er netop blevet re-certificeret DGI og GymDanmark Springsikker Efterskole. Det betyder, at springsikkerheden er i top, og at skolens springundervisere fortsat kan afholde den bedst mulige springtræning.

Der er gang i springfaciliteterne på Vedersø Idrætsefterskole både i løbet af skoledagen, men også i fritiden, hvor mange af eleverne benytter muligheden for at øve og udvikle deres spring.

På Vedersø Idrætsefterskole er springgymnastik i højsæde, og skolen har derfor også et stort fokus på sikkerhed. Eleverne benytter skolens springfaciliteter og redskaber i løbet af skoledagen, men også i fritiden, og det har stor værdi for eleverne og deres forældre.

”Det er vigtigt for os at signalere, at vi gør alt for, at Vedersø, som en springgymnastik-efterskole, er et sikkert sted at sende børn og unge til gymnastik og springtræning,” siger viceforstander på Vedersø Idrætsefterskole Michel Christensen.

Vi gør alt for, at Vedersø, som en springgymnastik-efterskole, er et sikkert sted at sende børn og unge til gymnastik og springtræning

viceforstander på Vedersø Idrætsefterskole Michel Christensen

Sikkerheden kommer i første række

I løbet af en uge har eleverne fem obligatoriske gymnastiktimer, og dertil kan de vælge op til seks timers ekstra spring. Derudover kommer den tid, eleverne bruger i springcentret i deres fritid. Så det er vigtigt, at springsikkerheden er sat i system, og at skolens ansatte er uddannede til at sikre den bedst mulige springtræning.

”Vi er en springsikker-certificeret efterskole og ønskede at være blandt de første efterskoler, der blev dette. Derfor er vi også, som den første efterskole, blevet re-certificeret. Vi er ikke i tvivl om, at det er den rette vej at gå, da vi er af den overbevisning, at det er et super godt redskab til at holde os selv oppe på beatet hele vejen rundt – lige fra det administrative til det gymnastiske,” fortæller Michel Christensen.

Airtracks, springgrave og meget andet står altid til elevernes rådighed, men skal der springes i trampoliner kan det kun ske, når uddannede undervisere står klar til at tage imod i springene.

Vil du vide mere om, hvordan din forening eller efterskole bliver springsikker-certificeret?

Sådan bliver din forening eller efterskole springsikker-certificeret.

Styr på alle procedurer

Med en re-certificering kan Vedersø Idrætsefterskole kalde sig en Springsikker Efterskole tre år mere før de skal re-certificeres igen. For at blive re-certificeret har skolen gennemgået et tjek af alle deres procedurer, fra da de blev certificeret i 2014. Det vil sige, at springredskaberne, de fysiske rammer og faciliteter, undervisernes kompetencer, ledelsens ansvar og opgaver og den generelle springsikkerhed er opdaterede og fortsat opfylder alle krav.

Underviserne er veluddannede og up to date på området, så det er en fornøjelse at kunne re-certificere skolen i tre år mere

Gymnastikkonsulent ved DGI Vestjylland Henrik Pedersen

”Både ledelsen og underviserne på Vedersø Idrætsefterskole har  fuldstændig styr på alle procedurer, og alle redskaber er tidssvarende og velholdte. Ikke mindst så er underviserne veluddannede og up to date på området, så det er en fornøjelse at kunne re-certificere skolen i tre år mere,” siger Gymnastikkonsulent ved DGI Vestjylland Henrik Pedersen.

På efterskolernes aften 11. januar 2017 kan interesserede komme og prøve springfaciliteterne, og der vil være kompetente undervisere klar til at hjælpe i modtagning af spring.