Prøv nye og sjove aktiviteter for de mindste i familien

Kan man kombinere motorisk udvikling med grin, kys og masser af leg? Ja, det kan man sagtens. Til Puslingedag kan børn i alderen tre måneder til seks år sammen med deres forældre gratis blive inspireret til mere aktivitet i hverdagen.

Alle børn i alderen 3 måneder til seks år kan deltage i Puslingedag 2018

Mange forældre vil gerne være mere fysisk aktive sammen med deres børn. Det gavner både børnenes motoriske udvikling, og samtidig får forældre og børn en masse kvalitetstid sammen, og alle får sved på panden.

Det gør DGI Vestjylland, GymDanmark og Holstebro Kommune nu noget ved, når der afholdes Puslingedag 9. september i Idrætscenter Vest fra kl. 9.30-11.30. Her opfordres forældre og børn til at komme ud af stuerne og ind i hallen til to timers sjov, leg og bevægelse.

”Vi håber at se en masse børn i alderen tre måneder til seks år sammen med deres forældre til en aktiv formiddag, der er ganske gratis at deltage i,” siger Henrik Pedersen, Gymnastikkonsulent ved DGI Vestjylland.

Her vil der blive leget med bObles, hoppet rundt i springlandskab, og forældrene kan blive inspireret til at lave nye øvelser sammen med deres børn, der udfordrer børnenes motoriske niveau alt efter alder

Henrik Pedersen, Gymnastikkonsulent ved DGI Vestjylland

Udviklingskonsulent ved GymDanmark, Tenna Nørgaard Gundersen glæder sig også til en aktiv formiddag for familier med små børn.

”Vi glæder os til en søndag formiddag, hvor forældre og børn vil få masser af kvalitetstid med grin og sved på panden, og hvor vi blandt andet i samarbejde med bObles kan skabe et vindue til gymnastikkens mange sjove aktiviteter,” siger Tenna Nørgaard Gundersen.

Når motorik, leg og visionsaftale går hånd i hånd

Holstebro er visionskommune i den nationale satsning ”Bevæg dig for livet”. Det betyder, at kommunen arbejder for at få endnu flere borgere til at være fysisk aktive. Et af indsatsområderne i visionsaftalen er at understøtte det allerede stærke foreningsliv i Holstebro kommune, hvilket Puslingedagen er med til at sætte fokus på:

”Med puslingedagen samarbejder vi med gymnastikforeningerne. Foreningerne står klar på dagen til at møde deres nuværende og potentielle nye medlemmer.” siger Helena Gouliaev, Projektleder for Bevæg dig for livet visionskommune og fortsætter:

”Gymnastikken er en vigtig idrætsgren for babyer og børn, fordi den har fokus på motorik. Børns motoriske færdigheder er grundlæggende for deres fremtidige deltagelse i forskellige idrætsgrene. Gymnastikken er derfor en god forudsætning for et aktivt liv,” fortæller Helena Gouliaev.

Med Puslingedagen giver vi alle børnefamilier en smagsprøve på, hvad gymnastikken kan tilbyde. Samtidig vil forældrene opleve, at det er muligt at træne sammen med sine børn

Helena Gouliaev, Projektleder for Bevæg dig for livet visionskommune

Kom og vær med

Puslingedagen er en event sammensat af forskellige moduler, som forældre og børn frit kan vælge sig ind på i løbet af de to timer, eventen afholdes. Der kræves ingen tilmelding, og derfor opfordrer arrangørerne også til, at der kun deltager en forælder per barn, så der kan deltage så mange som mulig.