Rekordmange løbere deltog i Holstebro Byløb 2020

Trods det våde vejr deltog et rekordstort antal løbere til Holstebro Byløb 2020, der igen i år favnede hele spektret af løbere og gående.

Her var alt fra nybegyndere og gående til hurtigløberne og dem der imellem. Hele 741 deltagere ankom forventningsfulde til Nørreport Centret og trodsede de udfordrende hagl- og regnbyger, der lå tungt over Holstebro søndag formiddag 23. februar 2020.

Familier samles om løb

På byløbets korteste rute – 4,2 km – løb blandt andet flere af medlemmerne fra familien Odgaard Jakobsen, der består af Hannah og sine to trillingebrødre samt forældre.

”Jeg løber for at holde en god grundform, da min primære sportsgren er kajak, men når jeg så går hen og vinder distancen, får jeg lyst til at løbe mere, ” fortalte en forpustet Hannah Odgaard Jakobsen efter at være den første kvinde i mål i tiden 17 min. 34 sek.

For Peer Viborg og hans familie er løb en sportsgren hele familien dyrker, og de befandt sig godt på den varierede byløbsrute.

Selvom vi som familie ikke følges rundt på ruten, så giver det os et stærkt sammenhold at deltage i sådanne løb

Peer Viborg

”Det var en fed rute, og vi er alle godt tilfredse med vores tider. Selvom vi som familie ikke følges rundt på ruten, så giver det os et stærkt sammenhold at deltage i sådanne løb, og vi har allerede planlagt det næste løb, vi skal deltage i, ” sagde Peer Viborg, der deltog sammen med sin kæreste Susan Viborg, plejedatteren Asta Jensen og Susan Viborgs søn Kristian Korsgaard. Peer Viborg løb i tiden 34 min. 03 sek.

Efter Peer Viborg begyndte at løbe med sin familie, har han tabt sig 25 kg og har sat sig et mål om at kunne løbe en halvmaraton i slutningen af 2021, hvilket familien bakker op om.

Mangfoldigheden blomstrer

I år deltog også løbere, der havde flere bevæggrunde end blot den gode motion og løbeturen for øje. Kvinder fra Kvinder danner netværk, bydelsmødre og Trekanten havde en stand i Nørreport Centret og løb også med på de forskellige distancer.

”Vi er med i byløbet for at være en del af Holstebros aktiviteter og komme ud at opleve lidt, og nu kender vi nogle nye ruter at løbe eller gå en tur på, ” fortalte Theveya Vasanth, som fulgtes rundt med Tiahes Thiaharaja på 4,2 km.

”Det var en dejlig rute, hvor vi både løb og power walkede lidt. Der deltager mange folk i løbet med forskellige baggrunde, og løb er en god fælles ting at mødes om med muligheden for at danne nye netværk, og vi har helt sikkert fået lyst til at deltage i flere af Holstebros aktiviteter,” sagde Tiahes Thiaharaja.

Tre af løbets deltagere stillede op i militæruniform og læderstøvler – et noget andet outfit end de typiske tights og lette løbesko.

Vi er her for at udfordre os selv og for at vise flaget, og så er det en god måde at se Holstebro på

Christoffer Bartels

”Vi er her for at udfordre os selv og for at vise flaget, og så er det en god måde at se Holstebro på, ” fortalte Christoffer Bartels, der til daglig er premierløjtnant ved det Jydske Dragonregiment i Holstebro sammen med løbemakkerne Kaper Korup og Lennart Vandborg.

”Det var en svær, men god rute. Det var udfordrende at skulle løbe gennem Nørreport Centret, hvor der var glat, og hvor varmebølgen rammer én, når man kommer udefra, men vi er helt sikkert klar igen til næste år og så har vi flere med, ” sagde Lennart Vandborg, der løb de 8,4 km med en syv kilo tung fragmentationsvest.

Løbsleder ser frem mod 2021

Holstebro Byløbs løbsleder Leif Lundstrøm glædede sig over de mange løbere samt den store indsats fra de mange frivillige og kunne efter et veloverstået løb begynde at se frem mod 2021.

”Det er fantastisk at se og møde så mange glade løbere fra nær og fjern, og afviklingen af løbet er gået over al forventning. Det skyldes ikke mindst de mange frivillige samt vores samarbejdspartnere, der skal have en kæmpe tak, ” sluttede Leif Lundstrøm af.

Holstebro byløb afholdes igen søndag 28. februar 2021.