Sikkerheden er i top på den springsikre idrætsefterskole i Vedersø

Som den første efterskole i Danmark opnår Vedersø Idrætsefterskole recertificeringen som Springsikker Efterskole for anden gang – og de går benhårdt efter fortsat at have den bedste sikkerhedsgaranti.

På Vedersø Idrætsefterskole er springsikkerheden prioriteret højt, og det er blevet belønnet ved en recertificering i Springsikker. Foto: Søren Malmose

Tilbage i 2014 fik Vedersø Idrætsefterskole gennemgået deres springsikkerhed med et 360 graders eftersyn. Det indebærer, at skolen i samspil med den lokale DGI idrætskonsulent indgår i en proces, hvor man kigger på blandt andet kompetencer hos gymnastiklærerne, redskaber og faciliteter samt sikkerhed i springtræningen, og at disse kategorier lever op til specifikke krav.

Idrætsefterskolen levede op til forventningerne og kunne dermed kalde sig Springsikker Efterskole. En titel, som de sikrede i tre år, hvorefter skolen blev recertificeret i 2017.

Recertificeringen sker hvert tredje år, og derfor er skolen lige blevet recertificeret igen.

Viceforstander på Vedersø Efterskole, Michel Christensen, forklarer, hvad certificeringen blandt andet betyder for dem.

”Certificeringen er en super god måde til at komme alt efter i krogene. Det gælder både lokalerne og sikkerhedsprocedurerne, men også alt det overordnede rent værdimæssigt. Man får sat nogle gode tanker i gang, i forhold til om det bestående er som vi ønsker det, eller om vi skal ændre på noget af vores setup,” fortæller Michel.

Henrik Pedersen, gymnastikkonsulent hos DGI Vestjylland, har stået for certificeringen af Vedersø Idrætsefterskole. Han fortæller, at det altid er rart at besøge skolen.

”Det er en fornøjelse at besøge en efterskole, hvor vores Springsikker-eftersyn er blevet en helt naturlig del af deres tankesæt på efterskolen. Det, de havde fokus på tilbage i 2014, holder de stadig fokus på den dag i dag,” fortæller han.

Og hvorfor Vedersø Idrætsefterskole fortsat stræber efter at opnå certificeringen står klart, forklarer viceforstander Michel Christensen.

”Vi forsøger at være så meget på forkant som overhovedet muligt, så vi kan mindske skader og være klædt på kompetencemæssigt som undervisere. På den måde sikrer vi, at både elever, forældre og personale har de bedste forhold, også sikkerhedsmæssigt, når de vælger vores skole. Derfor er en certificering som denne utrolig vigtig for os at blive ved med at opnå,” fortæller Michel.

Som noget nyt prøver Vedersø Idrætsefterskole at give eleverne en Springsikkeruddannelse i nuværende skoleår. Det tilbyder skolen, så deres 10. klasses elever, efter endt efterskoleophold har en brugbar uddannelse inden for springsikkerhed med ud til det frivillige foreningsliv.

Eleverne er dermed godt rustet til at bruge deres modtagningskompetencer i deres lokale gymnastikforening, og Vedersø Idrætsefterskole viser, at de tager ansvar og bidrager til et endnu højere springniveau i de vestjyske gymnastikforeninger.