Succesfuld integration i Dejbjerg: ”Når bolden ruller, er vi alle ens”

134 børn deltog i Dejbjerglund Sportscamp, som løb af stablen i uge 31. Tydelighed, tryghed og tillid sikrede en vellykket camp for alle, herunder 12 børn fra Syrien, Eritrea, New Zealand, Schweiz og Frankrig.

Når sommerferien står for døren, er det svært at holde ens børn beskæftigede inden for husets fire vægge. Især når børnene er i alderen 9 til 13 år.

Derfor er det oplagt at sende børnene afsted på Dejbjerglund Sportscamp, som Dejbjerglund Efterskole og DGI Vestjylland afholdte mandag til torsdag i uge 31.

Vellykket integration

12 ud af de 134 børn på campen var fra Syrien, Eritrea, New Zealand, Schweiz og Frankrig, men sproget var ikke nogen udfordring, understreger forstander Kjeld Christiansen.

Idræt er et fællessprog, så det er underordnet, at de ikke kan dansk lige så godt som de danske børn. Når bolden ruller, er vi alle ens

Kjeld Christiansen

Forstanderen fremhæver den vellykkede integration, som især de sidste par år har været en succes.

”Vi har tidligere været udfordrede af at integrere så mange nationaliteter, men i år gik det rigtig godt. Det er integration i foreningsidræt i et højt tempo,” siger Kjeld Christiansen.

”Børnene skal bare være sig selv og nyde deres idræt. Der er en naturlig kulturforskel, og derfor er det vigtigt, at instruktørerne er tydelige i deres rolle. Børnene skal ikke være i tvivl om noget, men derimod føle sig trygge,” siger Kjeld Christiansen.

Støtte til at inkludere børn fra Syrien og Eritrea

Børnene fra Syrien og Eritrea deltog i sportscampen via hjælp fra DGI Vestjylland. Proces- og projektkonsulent, Andreea Elena Oprea, forklarer:

”Vi vil rigtig gerne inkludere alle børn i foreningslivet, og derfor har vi hjulpet syv børn fra Syrien og Eritrea godt på vej med støtte fra BROEN Danmark og Foreningsliv for alle-puljen. Vi håber, vi kan hjælpe endnu flere børn næste år,” siger Andreea Elena Oprea.

Erfarent instruktørteam

12 instruktører, 7 frivillige hjælpere og et engageret forstanderpar styrede løjerne, og Kjeld Christiansen fremhæver erfaring og modenhed hos instruktørerne.

Det var et meget stærkt instruktørhold. Mange af dem har værdifuld undervisningserfaring fra efterskoler og friskoler, og de er tydeligt modne og erfarne til at undervise. Det giver forældrene en større tryghed

Kjeld Christiansen

Størstedelen af instruktørerne og de frivillige hjælpere er tidligere elever på efterskolen, hvilket gør det nemmere for alle.

”De kender skolen og området rigtig godt. De sidste fem år har vi haft et større fokus på kvalitet hos instruktørerne, da vi hele tiden stræber efter en bedre sportscamp,” siger Kjeld Christiansen.

Springgymnastik var den mest populære idræt til sportscampen efterfulgt af outdoor, fodbold og rytmegymnastik.