Til Aktiv Mandag er der hjerterum, socialt samvær og hyggelige aktiviteter

I Mejdal-Halgård starter friske seniorer ugen ud med formiddagsaktiviteter til Aktiv Mandag. Her er plads til alle, og deltagerne glæder sig til hver mandag, hvor der er masser af hygge, samvær og aktiviteter på programmet.

Fra Mejdal Hallen kan man hver mandag formiddag fra kl. 9-12 høre et væld af stemmer, høje grin og lyden af folk i bevægelse. Det er Aktiv Mandag, der byder indenfor til kaffe, aktiviteter og hyggeligt samvær for alle, der har fri i dagtimerne.

Ofte går snakken endda så højt, at arrangørerne ikke kan komme til orde, uden først at gøre brug af en fløjte. Men det ser Hans Tinggård fra Aktiv Mandag-udvalget blot som en positiv ting.

”Deltagerne giver udtryk for, at de er meget glade for at komme her, og det tyder den gode snak mellem folk også på. Flere har fortalt, at hvis ikke de kunne komme her mandag formiddag, ville de kede sig,” fortæller Hans Tinggård.

Deltagerne mødes først over en kop kaffe og rundstykker, hvorefter de laver en let opvarmning, inden aktiviteterne starter.

Nye deltagere bliver taget godt imod

Til Aktiv Mandag er de i vintermånederne indenfor i Mejdal Hallen, hvor der spilles alt fra bowls, petanque, bordtennis, krolf, bob og meget mere, mens de fra april til oktober dyrker forskellige udendørs aktiviteter.

Gregory Brown, en af deltagerne til Aktiv Mandag, havde ingen forudsætninger for at kunne deltage i nogle af aktiviteterne, men følte sig fra start taget godt imod af de garvede deltagere.

Lige fra start kunne jeg mærke en stor accept og imødekommenhed hos de deltagere, som har været med i mange år. Det var let at føle sig som en af flokken, da de tager sig godt af os nye og lærer os, hvordan man spiller

Gregory Brown, deltager til Aktiv Mandag

Hos Aktiv Mandag gør de nemlig meget ud af, at der er plads til alle uanset alder, niveau, fysisk og mental formåen. Det eneste, folk skal medbringe, er et par indendørs sko.

”Det har betydet meget for mig, at man kan være med uanset hvor god eller dårlig, man er til spillet, og man møder ingen kritik af egne evner, fortæller Gregory Brown, der har deltaget i Aktiv Mandag siden foråret i 2018.

Hans Tinggård er enig med Gregory Brown.

Vi gør meget ud af, at ingen bliver ladt i stikken, og at alle kan være med uanset niveau. Man kan også sagtens deltage, selvom man har et fysisk eller mentalt handicap, da der står mange klar til at vejlede og hjælpe med de forskellige spil

Hans Tinggård, udvalgsmedlem Aktiv Mandag

Plads til flere

Hver mandag deltager mellem 20-30 aktive seniorer, og de bor både helt lokalt eller kommer fra Holstebro. Den første halve time går snakken lystigt over en kop kaffe og et rundstykke, hvorefter der er en let opvarmning, inden de forskellige aktiviteter starter. Cirka kl. 11 er der kaffepause, inden der er mulighed for revanche i spillene rundt om i hallen.

Har man lyst, kan man sagtens nå at være med. Det koster 35 kr. pr. gang, inkl. forplejningen.

”Vi håber at se mange flere mandag formiddage, og vores mål er, at ingen skal sidde derhjemme og føle sig ensomme og ikke vide, hvad de skal give sig til. Til Aktiv Mandag er der masser af hjerterum, socialt samvær og aktiviteter at være sammen om,” slutter Hans Tinggård af.