Til Walk A Ton er deltagerne vilde med at gå

Årets udgave af Walk A Ton bød på udfordrende ruter med grusveje, højt humør og ondt i fødderne.

Den femte udgave af Walk A Ton kunne heldigvis blive afviklet, da der blev åbnet op for samfundet i tide efter covid-19s indtog. Lørdag 13. juni kunne deltagerne nemlig binde snørebåndene på de sko og vandrestøvler, der skulle hjælpe dem rundt på tre forskellige distancer: 10 km, 21 km og 42 km.

Mange af deltagerne havde deltaget tidligere år og ville heller ikke gå glip af det i år.

Det er en søsterting - vi elsker at gå

May Spaabæk Andersen og Git Spåbæk Olsen

”Det er tredje år, vi er med, og det er mega nemt for os at komme til Videbæk, og så er det et rigtig hyggeligt arrangement, ” fortæller de to søstre May Spaabæk Andersen og Git Spåbæk Olsen fra Skjern.

Søstrene skulle gå 21 km og havde sat sig målet om at krydse målstregen på under tre timer, ligesom da de deltog i 2018 i tiden 2t. 46 min. Vi vender tilbage til, om det lykkes dem.

Højt tempo og klare mål

Søstrene var langt fra de eneste, der havde sat sig et mål. Også Bent Jepsen, der deltog på maratondistancen ønskede at slå sin egen tid fra sidste år på 6t. 53 min, og han var heller ikke langt på ruten, før han øjnene en chance for at komme først i mål på distancen.

”Når nu jeg fører, så vil jeg også gerne komme først ind på distancen, og jeg har nogle kvinder bag mig, jeg helst vil beholde der, ” fortalte Bent Jepsen, da han i højt tempo rundede depotet ved 29 km.

Sidste års vinder på maratondistancen, John Larsen, deltog også i år, men havde dog valgt en kortere distance, for der er vigtigere ting i livet end Walk A Ton.

”Jeg går kun 21 km i år, da jeg skal hjem til mine børnebørn, ellers havde jeg valgt maraton igen, ” sagde John Larsen.

Jeg nyder gåturen og at se på naturens flotte sommerfarver. Det er et godt arrangement, og det er dejligt, det kan gennemføres på trods af covid-19

John Larsen

John Larsen havde sat 3t. 30 min. af til at gennemføre, men kunne gøre det på 2t. og 58 min, så han var godt tilfreds, da han nåede mål.

En udfordrende rute, der gav ømme fødder

Lørdagsvejret artede sig under det meste af arrangementet med solskin, temperatur omkring de 20 grader og naturligvis den vestjyske blæst. Det var først hen på eftermiddagen, at deltagerne fik nogle få regndråber på sig, men ikke nok til at køle de varme fødder ned.

Efter 2t. og 48min. krydsede søstrene May Spaabæk Andersen og Git Spåbæk Olsen målstregen ved Videbæk Idræts- og Fritidscenter og var godt tilfredse med at have nået målet.

”Det er fedt at være de første i mål på distancen, YES!,” sagde de to søstre i munden på hinanden.

”Det var en god rute, men det var hårdt med de mange grusveje, og der var meget vind, som tog vores energi og tempo, men nu skal vi have skoene af, ” sagde Git Spåbæk Olsen.

Bent Jepsen var også stolt, da han kom i mål som den første på de 42 km. Det var lykkes ham at holde konkurrenterne bag sig hele vejen.

”Det var en hård rute, og jeg har ondt i ben og fødder, men jeg er stolt over, at jeg som 68-årig kan gennemføre sådan et maraton, ” sagde Bent Jepsen med nr. 4206 på maven og en guldmedalje om halsen.

Walk A Ton var arrangeret af DGI Vestjylland i samarbejde med centerleder ved Videbæk Idræts- og Fritidscenter Henrik Juhl. Henrik Juhl planlægger selv ruterne, som er forskellige fra år til år.