Tre generationer deltager i Holstebro Byløb

Tre generationer med den 88-årige Finn ”Fut” Kristiansen i front deltager i årets udgave af Holstebro Byløb.

Finn "Fut" Kristiansen deltog også i Holstebro Byløb 2017, her ses han ude på ruten.

Når startskuddet lyder til Holstebro Byløb søndag 25. februar 2018, vil løbets ældste deltager Finn ”Fut” Kristiansen løbe ud på 4,2 km-distancen i selskab med sin datter Kitte Mørk. Børnebørnene Annika Skov Füllemann og Thomas Mørk og hans kæreste Lykke Outzen deltager også, så det er tre løbeglade generationer, der glæder sig til at deltage i samme løb.

Løb sit første maraton som 67-årig

Finn ”Fut” Kristiansen er et kendt ansigt i vestjyske løbekredse, og det er ikke tilfældigt, at Finn Kristiansen fra Thorsminde bliver kaldt Finn Fut. Han har dyrket flere forskellige typer idrætter gennem sit efterhånden lange liv, så der er uden tvivl ”fut” i ham, men navnet opstod reelt, da han var idrætslærer i Søværnet, hvor han stod for soldaternes FUT, som er en militær forkortelse for Fysisk Uddannelse og Træning.

Finn Fut har både dyrket fægtning, boksning, militær 5-kamp og har blandt andet cyklet Paris-Holbæk og Østersøen rundt. Da han var 67 år, løb han sit første maraton i Berlin, som han blev inspireret til efter at have hørt en radioudsendelse om en mand, der løb Berlin-maraton for at ære sin kammerat, der var død af AIDS. Nu kan han slet ikke stoppe igen.

Jeg tror stadig på som 88-årig, at jeg kan blive bedre, og jeg løber, fordi jeg ikke kan lade være

Finn "Fut" Kristiansen

”Nu har jeg dyrket idræt i 80 år, og min krop beder mig om at komme af sted, og jeg kan mærke, hvis jeg ikke har dyrket motion i to dage,” siger Finn ”Fut” Kristiansen, der to til tre gange om ugen starter sin morgen med en frisk svømmetur.

Finn ”Fut” har efterhånden deltaget i mange løb, hvor flere af dem har været i udlandet. Det giver ham nogle gode oplevelser, og så kan han godt lide det store set-up med mange deltagere og supporten fra tilskuerne.

Løb binder familien sammen

Barnebarnet Thomas Mørk løb sit første maraton i 2014 i Athen sammen med sin morfar Finn ”Fut”, der også deltog, og han er stolt af sin morfar.

Han er sej. Kunne jeg være bare halvt så frisk i hans alder, så ville jeg være glad. En løbetur er en dejlig måde at være sammen med familien på, og så snakker vi om, hvad vi har oplevet på ruten efterfølgende. Det binder os sammen som familie, og det er rigtig hyggeligt

Thomas Mørk

Hele familien ser frem til Holstebro Byløb, hvor Thomas Mørk og kæresten Lykke Outzen løber både 8,4 km og 4,2 km, mens barnebarnet Annika Skov Füllemann løber 4,2 km. Thomas Mørks far står på sidelinjen og hepper på hele familien.

Bruger Holstebro Byløb som træning mod forårets mål

Thomas Mørk håber at kunne blande sig i spidsen på de to distancer, de skal løbe til byløbet, inden turen går hjem til Køge-egnen, men han bruger også løbet til at træne mod et af forårets mål; Berlin halvmaraton. Han kan godt lide at løbe i det kolde vintervejr i modsætning til morfaren, der foretrækker lidt lunere temperaturer.

”Jeg kan godt lide at løbe om vinteren, hvor det ikke er for varmt, og så bliver det en god afveksling og udfordring at løbe på udebane til Holstebro Byløb. Jeg har tjekket ruten ud, og den er meget varieret med asfalt, grus, gågade og mål i centret, så det glæder jeg mig til,” siger Thomas Mørk.

Finn ”Fut” glæder sig også, selvom det er første gang, han skal løbe så kort en rute.

”Det er dejlig nemt med en rundstrækning, og når bare jeg er klædt ordentlig på, gør vejret ingen forskel. Jeg håber også, der står mange tilskuere og klapper og opmuntrer os løbere, det er en gevinst i sig selv, ” siger Finn ”Fut”.

På trods af sine 88 år, fortsætter Finn ”Fut” ufortrødent, og efter Holstebro Byløb skal han i foråret deltage i Royal Run i Esbjerg samt Erimitageløbet ved København, hvor hans familie traditionen tro også deltager, så de skal løbe hele fire generationer.

Jeg brænder for løb. Det er mit liv, om jeg så skulle vælge at opgive bridge eller løb, så blev det bridge

Finn "Fut" Kristiansen