Tre unge ildsjæle blev hyldet til DGI Vestjyllands årsmøde

Tirsdag aften fik Frederikke Lundsgaard, Frederik Poulsgaard og Tobias Dybdahl fortjente klapsalver til DGI Vestjyllands årsmøde i Harboøre Centret. I samarbejde med Ringkjøbing Landbobank blev deres ekstraordinære indsats i foreningslivet belønnet med 10.000 kr.

Fra venstre: Klaus Gamst, markedschef hos Ringkjøbing Landbobank, Frederikke Lundsgaard fra Skjern Gymnastikforening, Tobias Dybdahl fra Linde Boldklub og Frederik Poulsgaard fra Mejdal-Halgård Gymnastikforening.

Reaktionen fra de tre ildsjæle var præcis den samme.

Overraskede og stolte over nomineringen til Årets Ungepris, som deres forening havde indstillet dem til. 

Frederikke fra Skjern Gymnastikforening, Frederik Poulsgaard fra Mejdal-Halgård Gymnastikforening og Tobias Dybdahl fra Linde Boldklub blev vinderne af prisen, som hvert år uddeles til ildsjæle under 25 år, der gør en særlig indsats i foreningslivet.

Ved årsmødet tirsdag aften overrakte markedschef hos Ringkjøbing Landbobank, Klaus Gamst, 10.000 kr. fordelt på de tre vindere.

”I Ringkjøbing Landbobank er vi stolte og glade for at støtte op omkring foreningslivet og frivilligheden. DGI Vestjylland laver et stort stykke arbejde i vores lokalområde og er med til at gøre vores egn kendt med rigtig mange ildsjæle, som alle fortjener stor anerkendelse. Årets Ungepris giver ekstra opmærksomhed til frivilligheden. Vi er rigtig glade for at være en del af denne pris,” siger Klaus Gamst, markedschef hos Ringkjøbing Landbobank.

Frederikke gør små piger til verdensmestre

1. pladsen og 5.000 kr. fra Ringkjøbing Landbobank gik til Frederikke Lundsgaard, der til dagligt yder et kæmpe stykke arbejde i Skjern Gymnastikforening. 20-årige Frederikke har været igennem en vild udvikling. Hun startede som hjælpeinstruktør på et børnehold, og står i dag i spidsen for to af de store gymnastikhold med over 50 gymnaster per hold. Derudover har hun de sidste to år været en del af gymnastikudvalget i foreningen.

Det er helt vildt at vinde Årets Ungepris. Det er rigtig fedt, og jeg er meget glad.

Frederikke Lundsgaard

Frederikke fremhæver børnenes udvikling som det bedste ved at være træner. Følelsen af at gøre de små piger til verdensmestre er fantastisk.

”Det allerbedste ved at være frivillig er kontakten med børnene, og at du ser dem udvikle sig fra sæsonstart til –afslutning. Det er en kæmpe oplevelse, når den mindste pige på holdet ikke har lange nok ben til at hoppe op på en trampolin, men bliver ved og ved. Til sidst lykkes det, og så er det som om, at hun er blevet verdensmester. Det er det hele værd,” siger Frederikke med et smil og fortsætter:

”Jeg går udelukkende efter, at der er nogen, der rykker deres grænser eller opnår nogen af deres mål. Det er som om, at det er mine små piger,” siger Frederikke.

Udpluk fra Frederikkes indstilling til Årets Ungepris 2019

"Frederikke gør meget ud af et godt sammenhold på de hold, hun træner. Det har hun blandt andet gjort ved at lave en Facebook-gruppe til hendes hold, hvor hun giver styrkeudfordringer uden for den ugentlige træningstid.

Det binder holdet sammen og motiverer gymnasterne.  Hun arrangerer også weekendtræninger for sine hold. Frederikke har også sørget for, at der er hængt en klokke op i hallen, som man kan ringe på, når man har lært noget nyt.

I bestyrelsesarbejdet kommer Frederikke med nye ideer til foreningen og hjælper med at finde instruktører til vores hold."

At hjælpe til i den lokale forening ligger naturligt til Skjern-pigen. Hun fremhæver selv de mange fordele ved at være en del af fællesskabet i Skjern Gymnastikforening.

”Du kan udvikle dig rigtig meget ved at være frivillig. Hvis man elsker at se børn udvikle sig, være i et trænerteam, hvor man arbejder tæt sammen og samtidig har en masse vilde idéer, som man synes kunne være sjove at få prøvet af, er det oplagt at engagere sig som frivillig,” slutter Frederikke.

Frederik som gymnastiktræner, julemand og forbillede

Frederik Poulsgaard fra Mejdal-Halgård Gymnastikforening løb med 2. pladsen og 3.000 kr. fra Ringkjøbing Landbobank. 15-årige Frederiks trænerkarriere sydøst for Holstebro begyndte for fem år siden, hvor han var med som trænerføl. 

Siden da har gymnastikken været en vigtig del af hans liv – både som udøver og som træner, og han er i dag træner på to af foreningens fire springhold.

Det var spændende at være nomineret. Når man har været i gymnastikforeningen i mange år, forventer man det ikke.

Frederik Poulsgaard

Han er et forbillede for mange af gymnasterne i foreningen, og han bidrager med et naturligt overskud til de mange træninger. Ud over tjansen som gymnastiktræner har Frederik også ageret julemand til stor glæde for mange børn. Et andet eksempel på hans hjælpsomhed er, da der med kort varsel skulle uddeles 1000 flyers. En opgave, han klarede helt på egen hånd, fordi tiden var lidt knap, så der var ikke tid til at samle en større gruppe.

Frederik fremhæver fællesskabet i Mejdal-Halgård Gymnastikforening som en primær årsag til, at han elsker at være træner.

”Som træner får man et godt fællesskab med børnene og de andre trænere. Det er fedt at se, at man hjælper nogen med at komme videre,” siger Frederik.

Udpluk fra Frederiks indstilling til Årets Ungepris 2019

"Frederik er meget synlig i vores forening - både på de hold han træner, men han er også altid klar, når der afholdes arrangementer.

I år har han hjulpet til vores årlige overnatning i hallen, hvor knap 200 børn fra 0.-7. klasse mødes til gymnastik, hygge og leg. Her viste han igen stort ansvar og er en fantastisk rollemodel for alle vores børn og unge.

Frederik var også med, da vi tog 50 minijuniorgymnaster med til overnatning på Brejninggård Efterskole til spring, hygge og socialt samvær."

Tobias gør en kæmpe indsats trods 40 minutters kørsel

3. pladsen og 2.000 kr. fra Ringkjøbing Landbobank gik til Tobias Dybdahl, fodboldtræner og ildsjæl i Linde Boldklub. 24-årige Tobias har spillet fodbold i Linde Boldklub i 17 år, og i 2012 begyndte han som ungdomstræner. 

Det er specielt at blive nomineret. Jeg er meget overrasket.

Tobias Dybdahl

Tobias har både trænet U12 drenge, U13-U14 piger og de sidste tre sæsoner har han stået i spidsen for klubbens serie 6-hold. For som Tobias udtrykker det med den største selvfølgelighed: "Vi manglede en træner til serie 6-holdet, og jeg var den ældste, og så kunne jeg lige så godt træde til."

Kommentaren siger alt om Tobias' personlighed. Han giver altid en ekstra hånd med i forbindelse med afvikling af forskellige arrangementer i klubben. For eksempel til klubbens fodboldskole, hvor han de sidste år har brugt en uges ferie for at være fodboldtræner på fodboldskolen. 

Tobias er ikke i tvivl om, hvad der er det bedste ved at være træner. Trods 40 minutters kørsel fra bopælen i Skive til klubben i Asp tager han glædeligt turen fire-fem gange om ugen.

"Glæden ved at træne er det bedste som frivillig. Det er fantastisk, at man kan se, at man gør en forskel," slutter Tobias.

Udpluk fra Tobias' indstilling til Årets Ungepris 2019

"Det seneste år, hvor Tobias har skiftet adresse til Skive, har han stadig taget turen til Asp for at træne eller for selv at spille.

Tobias har ligeledes stået for træningen af serie 6 de sidste 3 sæsoner, da det ikke har været muligt at finde en træner.

På serie 6 er der opstået et godt socialt sammenhold, hvilket har haft indflydelse på spillertilgang af andre unge mennesker fra de omkringliggende klubber."

Der var i alt indstillet 23 unge ildsjæle til Årets Ungepris, som hvert år bliver uddelt til DGI Vestjyllands årsmøde.