Værsgo nytilflytter – her er din indgang til fællesskabet i én folder

I Nr. Felding har de gjort det let at være ny i byen med en folder og en fri-villighedsformular, som hjælper nytilfyttere ind i fællesskabet.

Hvordan finder jeg nye venner?

Er der nogle aktiviteter for mig?

Hvordan bliver jeg en del af fællesskabet i byen?

Alle disse spørgsmål og flere endnu melder sig typisk, når man flytter til et nyt sted. Det kan være spændende, men også en smule skræmmende at skulle lære et helt nyt sted at kende.

I den lille by Nr. Felding lidt syd for Holstebro har hele lokalsamfundet set det som en fælles opgave at byde nytilflyttere godt velkommen og gøre starten i byen let og overskuelig.

Helt konkret har det resulteret i en folder med alle byens aktiviteter og organisationer. Åbner man folderen finder man også en formular, som gør det nemt at melde sig til det frivillige arbejde man har lyst til – helt uforpligtende.

Bliv inspireret af Nr. Felding

Besøg Nr. Feldings hjemmeside her og se hvordan de byder folk velkommen til deres aktiviteter og fællesskab.

Klik her og se byens hjemmeside

Klik her og se folderen

Klik her og se frivilligformularen

 

 

Få en folder fyldt med kontante fordele af din nabo

Samarbejdet i byen er stærkt, og alle organisationer er enige om at arbejde sammen for byens bedste – også når det gælder tilflyttere.

Folderen kommer af et samarbejde på tværs af foreninger, købmand, virksomheder, skolen, kirken og daginstitutioner i byen. Den indeholder både information om byens tilbud og aktiviteter, men også kontante fordele i form af gavekort byens foreninger og forretninger.

Man kan f.eks. få en måned med gratis medlemskab i fitness eller et gavekort til købmanden. Har ens nye hus brug for en håndværkers kompetencer får man også her rabat ved første køb.

Alt dette er gjort overskueligt og nemt i den lille folder, som indeholder alt der er værd at vide om byen, når man lige er flyttet til. Alle i byen kan hente en folder hos Nr. Felding Gymnastik og Idrætsforening, som de derefter kan give til deres nye nabo – og det er en god anledning til at komme i snak med familien, som man nu skal dele hæk med.

14 nye frivillige gennem formular

Folderen fik sin debut i søndags, og den er blevet kombineret med et mere rutineret koncept: en formular målrettet potentielle frivillige.

Her kan tilflytterne udfylde hvilken type opgaver de vil udføre for hvem og hvornår. Formularen er simpel og har det seneste år ført til 14 nye frivillige på tværs af organisationerne i Nørre Felding.

Formularen er tidligere blevet husstandsomdelt, og nu er den en del af folderen til nytilflyttere. Og mon ikke der kommer endnu flere medlemmer og frivillige når man får så varm en velkomst?

Har din forening lyst til at lave noget lignende, men mangler lige et godt råd til hvordan man kommer i gang eller hjælp til den grafiske opsætning? Tag kontakt til kommunikationskonsulent hos DGI Vestjylland Stefan Paabøl Thomsen og kom i gang med at gøre det let for nytilflyttere at komme i gang i jeres forening.