Vestjyske mesterskaber i badminton skaber netværk og fællesskab

Hallerne i Tim, Ringkøbing og Ulfborg lægger gulv til Vestjyske mesterskaber i badminton. Her deltager rekordmange spillere i turneringen, og de får både spilerfaring og fællesskab med hjem.

Intet mindre end 157 spillere i alderen 8-18 år deltager i Vestjyske Mesterskaber (VM), hvilket er 88 mere end i 2017, og på trods af de mange deltagere er der stille i hallerne, og det emmer af fokus og koncentration. De eneste lyde, der høres er af ketsjere, der svirper gennem luften og med et smæld rammer fjerbolden, og de hvinende gummisko henover halgulvet, når en spiller forsøger at nå fjerbolden fra modstanderens velplacerede slag.

”Det er superfedt med så mange deltagere, der kommer flere spillere langvejs fra, end der plejer, og så er det en god erfaring for vores spillere at møde ukendte modstandere, så de er nødt til at bruge hovedet og ikke kun armen i deres kampe, ” siger Halfdan Sckerl, formand i Tim Badminton- og Tennisklub, der glæder sig over, at den lokale turnering kan spilles på hjemmebane.

Det er en god erfaring for vores spillere at møde ukendte modstandere, så de er nødt til at bruge hovedet og ikke kun armen i deres kampe

Halfdan Sckerl, Formand i Tim Badminton- og Tennisklub

Til mesterskaberne kommer der både helt lokale spillere, men også spillere fra blandt andet Sunds og Varde, og det er selvom det kun er for at spille et par kampe.

Niels Orloff Bilberg, formand for badmintonudvalget i DGI Vestjylland er glad for at være arrangør af VM og se de mange spillere, der deltager.

”Vi har i år valgt at kalde turneringen Vestjyske Mesterskaber, så vi favner bredere i folks bevidsthed, og så er det jo fantastisk at se, at der kommer så mange spillere med deres forældre fra nær og fjern,” siger Niels Orloff Bilberg.

En god erfaring at møde modstandere, man ikke kender

For de mange spillere er det en oplevelse og god erfaring at deltage i mesterskaberne og spille kamp.

Stine Bundesen på 14 år fra SHN i Sdr. Nissum ser frem til at deltage i mesterskaberne, og selvom hun selvfølgelig gerne vil vinde, er det vigtigste at være med.

Jeg synes, det er sjovt at møde nogle modstandere, jeg ikke kender i forvejen, og så er der et andet pres, når man spiller kamp

Stine Bundesen, 14 år.

”Jeg synes, det er sjovt at møde nogle modstandere, jeg ikke kender i forvejen, og så er der et andet pres, når man spiller kamp. I starten af en kamp er jeg altid lidt nervøs, men det går over, når jeg har fået indsigt i, hvem jeg spiller mod,” siger Stine Bundesen, hvis farfar introducerede hende til badminton, hvilket siden har været hendes store interesse.

Magnus Lodberg og Jeppe Galsgaard fra Tim Badmintonklub er enige med Stine Bundesen.

”Det er lidt sjovere at spille turnering med flere klubber, for så kender man ikke modstanderens teknikker,” siger Magnus Lodberg, og Jeppe Galsgaard tilføjer:

”Det er sjovest at spille single, for så har man hele banen at spille på, og når man spiller kamp, så står træneren ikke og råber af én,” siger han med et glimt i øjet, mens han kigger over på sin træner Halfdan Sckerl, der slår en høj latter op. Der er god stemning i hallen.

Fællesskab og support

Langt de fleste tilskuere er forældre, som entusiastisk følger med i deres børns kampe, og de kan heller ikke lade være med at komme med et udbrud i ny og næ, og der snakkes også taktik i vandpauserne.

”Min søn brænder for den her sport, så selvfølgelig bakker jeg op. Jeg er faktisk også selv begyndt at spille badminton, fordi mine børn gør det,” fortæller Dorthe Stefansen, mor til Rasmus på 15 år, som spiller i Langhøj KFUM.

Halfdan Sckerl er både badmintontræner og far til badmintonspillende børn, og han kan se, at spillerne får meget ud af at deltage i en turnering som Vestjyske mesterskaber.

Det er fedt, at en badmintonturnering er med til at skabe netværk og fællesskab

Halfdan Sckerl

”Når spillerne deltager i turneringer, møder de nogle, de ikke går i skole med eller står i en træningssituation med. De lærer nye mennesker at kende, som de måske kommer til at gå i klasse med i gymnasiet eller møder i andre sammenhænge, og det er fedt, at en badmintonturnering er med til at skabe netværk og fællesskab,” siger Halfdan Sckerl.

En kamp er netop slut, og der gives hånd med et ’tak for kampen’ mellem de to spillere. Selvom den tabende spiller tydeligvis er skuffet, er der ingen sure miner, og der gives hånd under nettet med et ’tak for kampen’.

Vestjyske Mesterskaber afholdes af DGI Vestjylland i samarbejde med tre lokale badmintonklubber: Ringkøbing Badmintonklub, Tim Badminton- og Tennisklub og Ulfborg Idrætsforening.